Partizan nije ni za plej-of!

Autor: Lazar Nikolić
subota 18.03.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Teški, mnogo teški dani za klub iz Humske.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U četvrtak uveče košarkaši Partizana savladali su dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope turski Efes u gostima i napravili ogroman korak ka plasmanu u Top 8 Evrolige.

Dan kasnije fudbaleri crno-belih proaženi su od poslednjeplasirane ekipe u Super lige Radnika iz Surdulice u Humskoj i dodatno otežali svoju borbu za drugo mesto na tabeli za koje se bore sa TSC-om i Čukaričkim.

I dok je navijačima Partizana, potpuno razumljivo, potpuni fokus usmeren ka košarkaškoj sekciji, fudbalski klub prolazi kroz jedan od najtežih perioda u ovom veku.

Partizan trenutno zaostaje 18 bodova u odnosu na lidera i petrostrukog uzastopnog šampiona Srbije Crvenu zvezdu i ima utakmicu manje, a crno-bele koji se nalaze na drugoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona ugrožavaju TSC i Čukarički koji imaju meč manje i dva, odnosno četiri boda zaostatka.

Ipak, podatak koji pokazuje u kakvom se stanju trenutno nalazi Partizan jeste tabele Super lige Srbije u poslednjih pet kola. Crno-beli su na prethodnih pet mečeva sakupili samo pet bodova i nalaze se na 11. mestu koje vodi u plej-aut.

Ovaj katastrofalan niz započeo je bivši trener Parizana Gordan Petrić pod čijim su vođstvom crno-beli remizirali protiv Radničkog iz Kragujevca u Humskoj 1:1.

Neku novu energiju trebalo je da donese Petrićev naslednik Igor Duljaj koji je ekipu preuzeo pred "večiti" derbi. Partizan se dobro nosio sa Zvezdom, ali je doživeo minimalan poraz od 1:0.

Izgledalo je da će se crno-beli vratiti u pravi kolosek, ali je onda Kolubara odnela bod iz Humske u novom remiju 1:1. Jedinu pobedu u poslednjih pet mečeva Partizan je ostvario protiv Mladosti u Lučanima rezultatom 3:0, ali je novi "šamar" usledio juče i to od "fenjeraša" Radnika.

Pored ovih pet utakmica, Partizan je odigrao još tri superligaška duela u drugom delu sezone. Crno-beli su slavili na premijeri protiv Napretka u Kruševcu sa 1:0 i bili bolji od Spartaka u Subotici sa 2:1, ali je ipak najupečatljivija bila istorijska blamaža u Humskoj i debakl "parnog valjka" u meču sa Mladosti GAT koja je bila ubedljiva i postigla čak četiri gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke