Filip Klemon oduševljen atmosferom: "Zvezda mogla i više u Evropi prošlih godina"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 08.09.2022.
23:49
Izvor: Sportske.net

Viđenje stratega Monaka.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener fudbalera Monaka Filip Klemon rekao je da je Crvena zvezda vrlo kvalitetan sastav koji je prethodnih godina pokazao mnogo u Evropi, ali da je njegova ekipa zajedništvom došla do trijumfa u Beogradu.

"Težak meč. Očekivali smo tako nešto. Znamo da je Zvezda velika ekipa koja ima dosta kvaliteta u Evorpi. Ako gledamo prethodne godine, Rendžers su pobedili ovde, s Milanom su igrali nerešeno... Crveni kartoni su uticali da oni ne postignu više u Evropi prethodnih sezona... Monaku je danas pomoglo zajedništvo", započeo je Klemon.

Minamino i Ben Jeder nisu bili previše primetni, što ide na račun sjajne odbrane Crvene zvezde. Klemon je video još nekoliko problema.

"Smatramo da smo imali hladnokrvnosti, ali nismo imali realizaciju. U drugom delu igre, tranzicije nam moraju biti sigurnije kako bi se obezbedile šanse za gol. Nismo dobro kontrolisali loptu".

Klemon je konstatovao da je Crvena zvezda uspela često da bazira igru pred šesnaestercem Monaka, ali da je odbrana njegovog tima bila na visini zadatka.

"S atmosferom na stadionu kreirali su više problema pred našem golu i igra se svodila upravo na to. Dobili smo dosta duela u tih 16 metara što je defanzivna linija odlično odradila. U poslednjih četiri-pet utakmica smo igrali na strani i pokazali slične kvalitete".

O atmosferi i penalu...

"Odlična atmosfera. Volim ovakve događaje i navijače koji su uvek iza svoje ekipe. Što se penala tiče, dešava se to u 16 metara... Išli smo na pobedu i pre penala, ali kad dođe do 0:1 dinamika igre se promeni i protivnik tada usmeri balans ka napadu", završio je Klemon.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke