FK Obilić - Šta je sa klubom koji je prekinuo dominaciju Zvezde i Partizana?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 09.11.2021.
17:05
Izvor: Sportske.net

Obilić će uskoro proslaviti 100 godina postojanja.

Srdjan Stevanovic/starsportphoto.com ©
Srdjan Stevanovic/starsportphoto.com ©

Povezane vesti

Da li će nekadašnji šampion Jugoslavije proslaviti svoj 100. rođendan?

FK Obilić danas postoji, ali samo kada se radi o mlađim kategorijama, jer prvi tim ne igra takmičenja već nekoliko godina. 

Ipak, planovi postoje, o njima je pričao predsednik kluba Nenad Marković za "Telegraf". 

"Tu su neki naši zajednički prijatelji koji su i ranije bili u upravi. Pokušavamo da vratimo Obilić, ne na staze stare slave, ali čisto da funkcioniše i da se ne zaboravi. Ono što je nama najvažnije jeste da se deca igraju i da trče, da nađu svoj neki fudbalski put za dalje. Da se konačno čuje graja na terenu. Za sada imamo dve kategorije, to su mlađi pioniri i petlići po 20 igrača i očekujemo od sledeće godine još jedno dve kategorije i nekih 40 klinaca. Još je rano za prvi tim, ali uskoro će nam 100 godina kluba i gledamo da sa tom našom decom, te tri-četiri generacije, napravimo turnir za proslavu. To su nam ideje i planovi za početak", rekao je Marković. 

Polako se radi na rehabilitaciji stadiona i tribina.

"Vraćamo stadion polako, uložili smo i u teren, malo i u tribine. Za sada nam odgovara ovo sa klincima, njima je ovo sasvim dovoljno. Sada smo se vratili i na stadionu će igrati samo Obilić i niko više", rekao je on. 

Veliki broj kvalitetnih igrača koji su napravili ozbiljne karijere su igrali u Obiliću, ali se samo jedan javlja i često dolazi u prostorije FK Obilić. 

"Sem Kuzmana Babeua, niko se ne javlja! Samo dobri Kuzman. On je jedini koji se javlja i svraća!", rekao je Marković. 

Čitav intervju pročitajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke