FK Radnički 1923: "Izolovan incident"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.12.2014.
17:21
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

Upravni odbor kragujevačkog superligaša oglasio se zvaničnim saopštenjem za javnost povodom incidenta koji se u sredu dogodio na stadionu "Čika Dača".

Povezane vesti

Fudbalski Kragujevac ali i čitavu Srbiju u sredu je zatekla vest da je na stadionu "Čika Dača" došlo do pretnji i fizičkog napada na fudbalere od strane navijača.

Juče uveče je tim povodom reagovao fudbalski sindikat "Nezavisnost", danas je Fudbalski savez Srbije osudio nemile događaje, a Upravni odbor FK Radnički 1923 izdao je zvanično saopštenje za javnost 24 časa nakon incidenta.

"Povodom jučerašnjih događaja na stadionu 'Čika Dača' i natpisa u medijima, FK Radnički 1923 ima obavezu da se obrati javnosti i izda zvanično saopštenje kako bi bila prezentovana realna slika događaja.

FK Radnički 1923 kao klub sa dugogodišnjom tradicijom i bogatom fudbalskom istorijom, nije želeo da izdaje ishitrena saopštenja već to čini danas, nakon sagledavanja kompletne situacije
" piše u saopštenju.

Nakon navedenih obrazloženja zašto se čekalo sa zvaničnim saopštenjem prešlo se na objašnjavanje odnosa koji klub ima prema navijačkoj grupi "Crveni Đavoli".

Čelnici kragujevačkog superligaša naveli su da navijači ne vode klub ali da kao organizovana grupa imaju pravo da iznose svoje stavove i prisustvuju sastanicima sa igračima ili treninzima prvog tima.

"Kroz istoriju dugu devedest godina, FK Radnički 1923 nikada nije želeo niti dozvoljavao da mu probleme rešava bilo ko drugi osim nadležnih organa u klubu. Odlika velikih klubova je da imaju organizovane grupe navijača, što je slučaj i sa našim klubom. Samim time, navijačka grupa 'Crveni Đavoli' bila je juče prisutna na stadionu 'Čika Dača', kao što je bila i na svim dosadašnjim treninzima i utakmicama" dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su fudbaleri uvideli svoju grešku i samovoljno prekinuli štrajk nakon razgovora sa čelnicima kluba, članovima stručnog štaba i predstavnicima navijača a negira se to da je bilo pretnji.

"Po okončanju štrajka, navijači Radničkog 1923 izrazili su želju da obave razgovor sa igračima, uz dopuštenje šefa stručnog štaba, Neška Milovanovića, koji je istom i prisustvovao. Na pomenutom sastanku, po rečima šefa stručnog štaba, Neška Milovanovića, nije bilo nikakvih pretnji od strane navijača, a ponajmanje noževa, palica i sličnih predmeta, kako su preneli pojedini mediji" piše u saopštenju.

Fizički napad na jednogo od igrača zaista se dogodio, što potvrđuje saopštenje kragujevačkog superligaša.

"Po završetku sastanka, nakon izlaska šefa i ostatka stručnog štaba i navijača, jedan od navijača se zadržao u svlačionici, gde je došlo do žustre verbalne rasprave između njega i igrača Vuka Sotirovića, a po izjavama nekoliko igrača (očevidaca), i do fizičkog kontakta, gde je igrač udaren od strane navijača u predelu lica" ističe se u saopštenju.

Nakon toga Sotirović je obavestio policiju i prijavio fizički napad pa su organi reda uredno sačinili zapisnik i istraga je u toku.

Fudbalski klub Radnički 1923 osudio napad na igrača kao i pojedine natpise u medijima, stao iza navijačke grupe "Crveni Đavoli" i konstatovao da je jučerašnji incident izolovani slučaj.

"Tokom celog svog postojanja, navijačka grupa 'Crveni Đavoli' bila je lojalna klubu i igračima i do sada između igrača i navijača nije bilo incidenata ovog tipa, tako da smatramo da je ovo izolovan slučaj" navodi se u saopštenju i dodaje,

"FK Radnički 1923 oštro osuđuje ovaj incident i napad na igrača Vuka Sotirovića, kao i svaki vid nasilja u sportu. Nadamo se da će se ovaj događaj ubrzo razjasniti i da neće poremetiti odnos igrača i navijača našeg kluba" zaključak je saopštenja koje je potpisao UO FK Radnički 1923.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
mclaud kg
Thursday, 04.12.2014
19:18

ovo nam ne treba uopste..ne mogu navijaci da prebijaju igrace zato sto ovi mucenici ne znaju gol da daju..ako je vec ekipa sasvavljena sa koca i konopca ne gine nam druga iga,tj.prva telekom..tako je kako je