Flemingsove majstorije - Voždovac bolji od Vojvodine na Rankovom oproštaju

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.12.2023.
20:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaler sa Jamajke ključni čovek u večerašnjoj pobedi Voždovca.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Završena je još jedna utakmica zaostalog, devetog kola Superlige Srbije. Voždovac je na svom ''Krovu'' dočekao ekipu Vojvodine i posle preokreta je savladao rezultatom 3:2.

Na oproštaju svog trenera Ranka Popovića koji se seli u Japan, Vojvodina je bolje počela utakmicu i pogotkom Vukanovića posle kornera u 18. minutu povela sa 1:0. Ali, to vođstvo nije uspela dugo da zadrži.

''Zmajevi'' su izjednačili u 27. minutu golom Teodorovića. Bio je to mat u dva poteza. Savršen centaršut je sa desne aut-linije uputio Mitrović na oko sedam metara od gola domaćih, a Teodorović volej-udarcem zahvata tu loptu i šalje je u mrežu - 1:1.

Još lepši gol postigao je Flemings u 43. minutu meča, za preokret domaćeg tima! On je prihvatio loptu ispred kaznenog prostora Vojvodine, iskosa sa desne strane, tražio je prostor za udarac pored Giorbelidzea koji ga je uporno pratio, a onda Jamajčanin pravi majstorski okret, oslobađa se svog čuvara i sa ivice šesnaesterca pogađa Carevićevu mrežu - 2:1.

Posle petnaestak minuta igre u drugom poluvremenu, Giorbelidze i Flemings ponovo u centru pažnje. Ovoga puta fudbaler Vojvodine na sredini terena neoprezno startuje na Flemingsa i sudija Milanović mu pokazuje direktan crveni karton! Vojvodina je ostala sa igračem manje na terenu!

Mogli su Voždovčani u 68. minutu da iskoriste brojčanu prednost, kada je posle centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane, Đurđević zahvatio loptu glavom, ali je stativa spasila Novosađane u toj situaciji.

Nepuna tri minuta kasnije stopostotna prilika za Vojvodinu! Vukanović je sa leve strane uspeo da se probije u kaznenom prostoru domaćih i da uputi loptu u peterac za Milosavljevića koji, međutim, traljavo zahvata tu loptu i sa tri metra ne uspeva da je pošalje u nebranjeni deo mreže!

A onda, 76. minut meča i nova majstorija Žuniora Flemingsa! Defanzivci Vojvodine su mu ostavili previše prostora na desnoj strani, Jočić je to pravovremeno uočio i poslao mu loptu sa sredine terena, a Flemings zatim ulazi u kazneni prostor, još jednom se majstorski oslobodio čuvara i poslao loptu u bliži uga Carevićevog gola - 3:1!

Izgledalo je da će se tim rezultatom završiti ovaj meč, ali na ulasku u nadoknadu vremena Mateus je šutirao sa nekih 13-14 metara, golman Katić je odbio loptu koja pogađa Matića i završava u mreži - autogol za 3:2.

Do kraja i prilika za Vukanovića čiji je udarac izblokiran, na drugoj strani Antonijević ne uspeva da postigne četvrti gol za domaće, pa je ostalo 3:2 za ''Zmajeve''.

Vojvodina je posle ovog poraza pala na šesto mesto sa 28 bodova, koliko ima i Voždovac, koji je zbog bolje gol-razlike preuzeo petu poziciju na tabeli.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke