Flik najplaćeniji selektor, Piksi na 22. mestu!

Autor: Mladen Heleta
petak 22.07.2022.
13:47
Izvor: Sportske.net

Srpski selektor godišnje zarađuje 650 hiljada evra, a nemački 10 puta više.

Srdjan Stevanovic/Getty Images
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Povezane vesti

Dragan Stojković Piksi je na 22. mestu po visini plate od 32 selektora reprezentacija koje će igrati na Mundijalu u Kataru, objavio je specijalizovani sajt o fudbalskoj ekonomiji Fajnans fudbal (Finance Football).

Srpski selektor godišnje zarađuje 650 hiljada evra i deli 22. mesto sa selektorom Irana Draganom Skočićem

Najbolje plaćeni od selektora koji će se u Kataru boriti za svetsku titulu je Hansi Flik, koji godišnje prima 6,5 miliona evra od Fudbalskog saveza Nemačke. Iza njega je selektor Engleske Geret Sautgejt sa 5,8 miliona evra godišnje. 

Treći je Didije Dešamp. Osvajač Svetskog prvenstva u Rusiji titulu brani sa 3,8 miliona evra godišnje u Francuskoj. Zanimljivo, Luis Enrike, selektor Španije, je sa 1,15 miliona evra godišnje tek na 16. mestu.

Luis Enrike je iza Murata Jakina (Švajcarska), Paola Benta (Južna Koreja), Grejema Arnolda (Australija), Grega Beraltera (SAD) i Roberta Martineza (Belgija), a plaćen je isto kao Kasper Hjulmand (Danska). Razlog njegovog niskog plasmana je što je nedavno pristao na smanjenje plate od 25 odsto.

Hađime Morijasu, selektor Japana, sa milion i 50 hiljada evra godišnje zatvara klub “milionera”. 

Prvi ispod crte je Vahid Halilhodžić na 19. mestu, koji prema ovom izvoru u Maroku godišnje zarađuje 920 hiljada evra.  Zlatko Dalić, vicešampion sveta iz Rusije, je sa 550 hiljada evra godišnje plate u donjem domu. Selektor Hrvatske je na 20 . mestu. 

Najmanju platu ima selektor Tunisa Žalel Kadri sa 130.000 evra godišnje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke