FSS će od sada lakše kažnjavati zbog nameštanja i izbacivati iz lige!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.09.2023.
17:45
Izvor: Beta

''Slučaj Kolubara'' je to potvrdio, odnosno odluka Suda za sportsku arbitražu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je Sud za sportsku arbitražu (CAS) potvrdio da Savez ima mogućnost da kažnjava klubove za nameštanje utakmica na osnovu pisane informacije UEFA bez izvođenja drugih dokaza, kao i da prema Kolubari, koja je izbačena iz lige, nije postupano iz zle namere.

Kako je objavljeno na sajtu FSS, članovi Odbora za hitna pitanja upoznali su se sa dopisom iz Lozane, odnosno konačnom presudom sa obrazloženjem CAS u "Slučaju Kolubara protiv FSS", koja je za FSS više nego povoljna. 

"CAS je potvrdio da FSS ima autonomiju da donese član 83 Disciplinskog pravilnika kakav jeste i da ima pravo da ga dalje primenjuje (bez obzira na njegovu pravnu nesavršenost), da osim postojanja pisane Uefa informacije nije potrebno izvođenje drugih dokaza, jer da je to slučaj FSS bi to tako i propisao", navodi se u saopštenju.

FSS je oduzeo devet bodova Kolubari, pošto je utvrđeno da je namestila utakmice protiv Mladost GAT i Spartaka iz Subotice prošle sezone.

Klub iz Lazarevca se žalio na tu odluku, pošto je oduzimanjem devet bodova ispao iz lige, CAS je kaznu smanjio na oduzimanje šest bodova, pošto je u dopisu UEFA navedeno da postoje dokazi da je jedna utakmica nameštena, a da za drugu postoji sumnja koju treba proveriti jer nema dovoljno dokaza.

"Svu argumentaciju koju je iznela Kolubara, koja se odnosi na navodnu zaveru za izbacivanje iz Super lige i zlu nameru pojedinih predstavnika FSS, uključujući navodna falsifikovanja, sakrivanje dokaza, CAS ne samo da nije uzeo u obzir već je ocenio da zle namere u postupanju prema Kolubari nije bilo. A argumentaciju FK Kolubara suštinski podveo pod tehničke greške", navodi se u saopštenju FSS.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.