FSS izabrao bazu ''orlova'' u Nemačkoj - ''Logičan izbor''

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.12.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Očekivana odluka našeg Saveza.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je za bazu nacionalnog tima tokom Evropskog prvenstva naredne godine u Nemačkoj odabran Augsburg.

Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva poslao je fudbalsku reprezentaciju Srbije u Grupu C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, što je prema pravilima Evropske fudbalske unije (Uefa) odredilo da baza tima bude u južnom delu Nemačke.

"U skladu sa zahtevima selektora Dragana Stojkovića i njegovog stručnog štaba doneta je odluka da naš najbolji nacionalni tim tokom predstojećeg šampionata Evrope bude lociran u Augsbugu u hotelu 'Maksimilijan" sa korišćenjem trening centra 'Rozenaustadion'", navodi se u saopštenju FSS.

"S obzirom na činjenicu da će reprezentacija Srbije poslednje dve utakmice u grupi igrati u Minhenu na Alijanc Areni, koja se nalazi nedaleko od Augsburga, ovakav izbor bio je logičan kako bi ekipa imala što manje opterećenja prilikom putovanja", dodaje se.

U skladu sa regulativom Uefa, reprezentacija Srbije će u Nemačku doputovati pet dana uoči odigravanja prve utakmice. Do tog meča, Srbija će imati četiri provere, po dve u martu i junu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke