FSS kaznio Zvezdu i Partizan, crno-beli nadoknađuju štetu na "Marakani"

Autor: Filip Rodic
petak 10.05.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Sankcije za ponašanje u Kupu i prvenstvu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

"Večiti rivali" Crvena zvezda i Partizan kažweni su sa po 1.200.000 dinara zbog incidenata na polufinalnom meču Kupa Srbije (2:0) i utakmici prvog kola plej-ofa (3:2).

Navijači obe strane su prevazišle meru u korišćenju pirotehnike, a tokom prvenstvenog meča zabeleženo je i nekoliko oblika nasilja.

Pred start duela u Superligi, došlo je do sukoba na istočnoj tribini, pošto je na navijače Partizana bačeno nekoliko baklji, stoji u izveštaju. Čim je druga strana uzvratila, pravovremeno je reagovala žandarmerija, sprečivši eskalaciju sukoba.

Pristalice Partizana su polomile više stolica na južnoj i istočnoj tribini, zbog čega će klub morati da nadokandi štetu Crvenoj zvezdi. Visina obeštećenja trebalo bi da bude definisana u narednim danima.

Prema procenama službenih lica, za razliku od prvenstvene, organizacija kup utakmice bila je zadovoljavajuća. Oba meča ispratilo je po 25.000 navijača, a jedini propust evidentiran je u radu redarske službe. Na tribinama se našao veliki broj petardi, baklji, topovskih udara i svetlećih raketa, zbog čega su kažnjeni crveno i crno-beli.

I ponašanje navijača, u kup meču, bilo je u granicama korektnosti. Utakmica nijednom nije prekidana zbog upotrebe pirotehnike na tribinama, niti je evidentiran bilo koji oblik nasilja.

Kup susret na stadionu "Rajko Mitić“ 24. aprila bio je i najkorektniji od tri prolećna Crvene zvezde i Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke