FSS odgovorio Partizanu, ali ne pominje Zakon o sportu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.07.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Čude se ''ishitrenoj reakciji'' crno-belih.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2023

Povezane vesti

Partizan je juče javno izrazio nezadovoljstvo zbog najavljene promene ''bonus-pravila'' u Superligi, gde će klubovi od naredne sezone biti u obavezi da imaju po dva bonus-igrača na terenu tokom superligaških utakmica.

Tazlog za Partizanovo nezadovoljstvo je u tome što se promena pravila donosi samo dve nedelje pred početak sezone, a u svom saopštenju crno-beli su naglasili da se to kosi sa odredbama Zakona o sportu.

''Odredbe čl. 160 stav 4 Zakona o sportu su jasne: Propozicije takmičenja u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza, utvrđuju se najkasnije 40 dana pre početka takmičenja i ne mogu se menjati u toku takmičarske sezone na koju se odnose.

Juče smo zvaničnim dopisom upozorili predsednika FSS Dragana Džajića da povede računa o donošenju propisa i prestane sa flagrantnim kršenjem Zakona o sportu'', navedeno je, između ostalog, u saopštenju Partizana.

Izgleda da u FSS-u rade i nedeljom, pa su danas crno-beli dobili zvaničan odgovor, a saopštenje Fudbalskog saveza Srbije tim povodom prenosimo u nastavku, u celini. Zakon, međutim, nisu pomenuli.

''O predlogu za promenu pravila i povećanje broja bonus igrača za predstojeću sezonu diskutovalo se u Zajednici Super i Prve lige Srbije. Odluka koju su podržali svi klubovi osim FK Partizan, i koja je prosleđena na usvajanje Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije, rezultat je temeljne analize i konsultacija sa stručnjacima i predstavnicima klubova, a čvrsto verujemo da će doneti maksimalnu korist razvoju srpskog fudbala.

Pružanje šanse što većem broju mladih igrača da se dokažu na terenu i steknu dragoceno iskustvo igranja u seniorskoj konkurenciji u skladu je sa našom strategijom podrške talentima i unapređenju kvaliteta domaćeg takmičenja, kao i jačanju konkurencije za mesta u A reprezentaciji Srbije.

Čudi nas ishitrena reakcija FK Partizan, jer odluka o povećanju broja bonus igrača, pored toga što je u interesu celokupnog srpskog fubala, pre svega ide u prilog klubovima koji će imati priliku da razvijaju sopstvene igrače i stvaraju snažne temelje za budućnost.

Fudbalski savez Srbije će uvek podržati predloge i odluke koji imaju za cilj jačanje i dalji razvoj fudbala u našoj zemlji'', navedeno je u saopštenju FSS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke