FSS se oglasio - Evo zbog čega Tadić neće nositi dugine boje!

Autor: Lazar Nikolić
petak 23.09.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Fokus isključivo na fudbalu.

 EPA-EFE/MARIO CRUZ
EPA-EFE/MARIO CRUZ

Povezane vesti

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić odlučio je da na Svetskom prvenstvu ne nosi kapitensku traku u duginim bojama, a povodom ovog stava oglasio se Fudbalski savez Srbije.

Generalni direktor FSS-a, Jovan Šurbatović, još jednom je potvrdio stav "orlova" da se ne priključe inicijativi za nošenje kapitenskih traka u duginim bojama, i dao obrazloženje za ovakvu odluku.

"Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativi i da nismo na njega pozitivno odgovorili, jer smo fokusirani na fudbal. Sve što bi moglo da izazove provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili bilo shvaćeno kao vid politizacije je za nas neprihvatljivo", smatra Šurbatović. 

Šurbatović je još jednom ponovio da FSS poštuje pravo na slobodno izražavanje, ali da ne želi da učestvuje u stvarima koje nemaju veze sa fudbalom.

"Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo izneli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje. Za univerzalne poruke tipa "Stop war" i "Peace" smo uvek za, ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo samo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika raznih društvenih grupa i verskih zajednica, poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo - ove teme nisu primerene fudbalu i stadioni nisu mesto za takve stvari. To je stav FSS", zaključio je Šurbatović.

Pored kapitena Srbije Dušana Tadića, traku duginih boja na Mundijalu neće nositi još četiri evropske reprezentacije. U pitanju su Portugalija, Španija, Poljska i Hrvatska.

Reprezentaciju Srbije u subotu očekuje meč u Ligi nacija protiv Švedske. "Orlovi" su domaćini na ovoj utakmici, a AdmiralBet nudi kvotu 1.93 na njihovu pobedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke