FSS vraća Tumbakovića!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.09.2022.
21:45
Izvor: Sportske.net, Sportklub.rs

Bivši selektor na novoj dužnosti.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle skoro dve godine od smene sa pozicije selektora našeg nacionalnog tima, 70-godišnji trener Ljubiša Tumbaković dobio je novi angažman u Fudbalskom savezu Srbije.

Kako večeras prenosi ''Sportklub'', Tumbaković je predložen za predsednika Organizacije trenera Fudbalskog saveza Srbije.

Predlog da Tumbaković preuzme pomenutu dužnost stigao je iz Fudbalskog saveza Beograda, a sve bi trebalo da bude ozvaničeno već u petak popodne.

Tumbaković ima dugu i trofejnu trenersku karijeru. Posebno se izdvajaju trofeji sa Partizanom tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih, kada je sa crno-belima osvojio šest titula i tri trofeja u kupu, a zatim je dosta uspeha imao i u Kini, gde je sa Šandong Lunengom osvojio po dve titue i kupa.

Ulogu selektora reprezentacije Srbije preuzeo je u leto 2019. godine, posle burnog rastanka sa selekcijom Crne Gore sa kojom je prethodno takođe imao uspeha. Doveo je ''orlove'' na prag plasmana na Evropsko prvenstvo 2020, ali je sve palo u vodu u utakmici protiv Škotske na ''Marakani'', u finalu baraža, kada su Škoti prošli na EP posle penal-serije.

Par meseci kasnije, u decembru 2020. godine Tumbaković je smenjen sa selektorske funkcije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke