Fudbal za gurmane na Karađorđu, bizaran penal i Jamkam za spas Nišlija od Vojvodine!

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.09.2024.
22:00
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u Novom Sadu!

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u Novom Sadu sa ekipom Radničkog iz Niša rezultatom 3:3 u meču 10. kola 

Sjajan meč na Karađorđu doneo nam je čak šest golova i dva velika preokreta, a u centru pažnje našli su se fudbaleri domaće ekipe koji su tokom karijere nastupali upravo za Radnički koji je na kraju ipak uspeo da izbegne poraz u nadoknadi vremena.

Domaćin je bio konkretniji u prvom poluvremenu, pokušao je Poletanović iz slobodnog udarca, kasnije i Korać, potom i Bamidele, ali nijedan udarac nije bio dovoljno precizan da pogodi gol Stevanovića.

Nišlije su se fokusirale na defanzivu čekajući priliku iz kontranapada, međutim osim dva pokušaja Stajića nije bilo opasnijh situacija po gol Voše do odlaska na odmor.

Vojvodina je bolju igru krunisala golom početkom drugog poluvremena.

Igrao se 52. minut kada je nekadašnji fudbaler upravo Radničkog Jusuf Bamidele posle kornera savladao Dimitrijevića i doveo domaćina u vođstvo.

Ipak, usledio je potpuni preokret u razmaku od samo četiri minuta.

Radnički je prvo u 57. minutu stigao do izjednačenja posle gola Trivantea Stjuarta iz izgrađene akcije po levoj strani i dodavanja Stjuarta, da bi četiri minuta nakon toga Vanja Ilić iz neverovatnog penala u potpunosti preokrenuo rezultat.

Naime, defanzivac domaćih Korać rukom je želeo da pomeri loptu koja je pre toga već puštena u igru, a sudija je to okarakterisao kao jedanaesterac.

Uloga apsolutnog tragičara mogla je pripasti Seriju koji je u 76. minutu propustio priliku da spasi Vojvodinu poraza pošto je Dimitrijević odbranio pokušaj fudbalera iz Obale Slonovače, ali dogodio se novi preokret.

Inicijativa Vojvodine isplatila se u 88. minutu kada je rezervista Marko Veličković poravnao rezultat, a onda je dva minuta kasnije još jedan bivši fudbaler Radničkog Đorđe Crnomarković pogodio i time doveo "Staru damu" nadomak trijumfa.

Tako nije mislio kapiten ekipe Emburi Jamkam koji je u poslednjim trenucima meča postigao gol i doneo značajan bod Nišlijama na teškom gostovanju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke