Fudbal za sladokusce na Banjici, hrabri Rad prekinuo Zvezdinu neverovatnu seriju!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 05.05.2021.
19:55
Izvor: Sportske.net

Odličan meč dva gradska rivala.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Fudbaleri Rada napravili su veliko iznenađenje u 35. kolu Superlige Srbije pošto su na domaćem terenu remizirali sa Crvenom zvezdom 2:2.

"Crveno-beli" su tako prekinuli niz od 23 uzastopne pobede u svim takmičenjima.

Prva je zapretila Zvezda, najopasniji je u nekoliko navrata bio Pavkov kada se svojim intervencijama istakao Kahriman.

Iskusni čuvar mreže domaće ekipe ipak nije mogao da zaustavi udarac Filipa Falka koji je nakon dodavanja Ivanića loptu spretno sproveo u mrežu.

Uzvratio je Rad, Kaluđerović je nakon toga pogodio stativu, ali je usledila kazna za promašaj u vidu pogotka Milana Pavkova koji se u kaznenom prostoru najbolje snašao u 43. minutu.

Već u prvom narednom napadu "građevinari" su uspeli da smanje zaostatak posle odličnog prodora Nemanje Mladenovića po desnoj strani i udarca u bliži ugao nemoćnog Borjana.

To je najavilo odličan meč i u nastavku, Rad je umalo stigao do izjednačenja kada je loptu sa gol-linije izbacio Degenek, nakon toga pokušao je i Jovanović, ali i pored toga nisu odustajali.

Takav pristup im se isplatio u 74. minutu, Marko Šarić je spretno šutirao sa leve strane i doneo izjednačenje domaćoj ekipi.

Zvezda je svim snagama pokušavala da ponovo stigne do vođstva, veliku priliku propustio je Falćineli koji nije uspeo da "bocne" Kahrimana tako da lopta uđe u gol.

Uspeo je Rad da sačuva mrežu do kraja meča i tako osvoji veoma bitan bod u borbi za opstanak, sada je samo na bod manje od timova koji su u sigurnoj zoni.

Zvezda je već krunisani šampion Srbije sa 99 bodova, pa će fudbaleri biti motivisani da u naredne tri preostale utakmice pređu magičnu cifru od 100 bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke