Fudbaleri besni na FSS: "Odbijamo ponižavajuću ponudu!"

Autor: Beta Beta
Wednesday 01.07.2020
15:45
Izvor: Beta

Fudbaleri koji su štrajkovali glađu saopštili su danas da su odlukom Fudbalskog saveza Srbije da im se dodeli 500 evra pomoći dodatno poniženi i pozvali su FSS da taj novac uplate za lečenje devojčice Sofije Markuljević.

Epa/Srđan Suki

Povezane vesti

Skupština FSS juče je usvojila predlog predsednika Slaviše Kokeze da se uputi jednokratna pomoć za 47 bivša igrača Donjeg Srema, Borca i Jagodine.

"Odlukom rukovodstva FSS da nam dodeli po 500 evra pomoći osetili smo dodatno poniženje na koje ne pristajemo", navodi se u saopštenju, koje je prosledio Sindikat profesionalnih fudbalera.

"Podsetićamo javnost da je FSS sve ove godine pružao klubovima logističku podršku da ne budemo isplaćeni za svoje pošteno zaradjene plate, na način da su štitili klubove, nisu ih kažnjavali i pomagali su im u izigravanju fudbalskih regulativa"
, dodaje se u saopštenju.

Fudbaleri su naveli i da su svi igrači su na račun FSS-a morali da uplate u proseku više od 500 evra (bez advokatskih troškova) da bi dobili zvanične odluke i da bi mogli da napuste klubove dužnike.

"Sada nam nude da nam vrate ono što su nam već uzeli, dok je u isto vreme stranim igračima sve bilo besplatno"
, navodi se.

Oni su naveli i da je FSS "sve ove godine prećutno pomagao klubovima dužnicima da i dalje prihoduju od trening kompenzacija i solidarnih transfera".

Baner 8

"Za vreme našeg štrajka dok smo sedeli na betonu, FSS je delio sportsku opremu po Srbiji i niko nas nije pitao kako nam je. Pored naših teških materijalnih statusa, naše dostojanstvo nije na prodaju", istakli su oni.

"Gospodo iz FSS, zahvaljujući vama većina naše dece je gladna ali, na sreću, naša deca su zdrava. Nažalost, u Srbiji ima dosta gladne i bolesne dece pa vas pozivamo da novac koji ste namenili za naše ponižavanje usmerite onim kojima taj novac život znači. Uplatite novac na račun 160-6000000043054-91 za lečenje naše malene sugrađanke Sofije Markuljević i opraštamo vam sve vaše grehove",
zaključuje se u saopštenju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 01.07.2020
19:57

Šah-mat, potez sezone, bravo! Pogodili ste ih tamo gde su najslabiji. Vaše pare su kod zvezde, ona nije isplatila transfere vašim klubovima koji vas nisu isplatili, a sve to je FSS na čelu sa Karadžićem i Kokezom pokrivao godinama da zvezda ne bi bila na još duže izbačena iz Evrope.

avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 02.07.2020
11:46

Prestani da lazes kralju,u lazi su kratke noge,eno pitaju iz Banataskog Dvora i iz Kule kad ce pare za Ljubomira i Bambija.

avatar
Taribo West
Wednesday, 01.07.2020
16:00

Svaka vam čast! Sve lopovi i kriminalci u vrhu FSS-a, pojedinim klubovima kojima je mesto u zatvoru...