Fudbaleri Čukaričkog počeli pripreme za novu sezonu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 10.06.2019.
20:52
Izvor: Beta

Počele pripreme Čukaričkog.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Čukaričkog počeli su danas pripreme za novu sezonu, a novom treneru Aleksandru Veselinoviću na prozivci se javilo 27 igrača.

Fudbaleri Čukaričkog će po grupama obavljati lekarske preglede u Zavodu za sport i medicinu rada na Košutnjaku, a u Beogradu će trenirati do polaska na pripreme 20. juna.Dan pred polazak na slovenačko Pohorje, Čukarički će odigrati prijateljski meč protiv novosadskog Proletera. Ekipa će se iz Slovenije vratiti 3. jula, prvu utakmicu u narednoj sezoni Čukarički će igrati u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa 11. jula, a revanš je na programu nedelju dana kasnije.

Žreb za prva dva kola kvalifikacija za Ligu Evropa biće održan u Nionu, 19. juna.Na prvom okupljanju na stadionu na Banovom brdu pojavilo se 27 igrača: Marko Docić, Luka Stojanović, Ognjen Mudrinski, Asmir Kajević, Darko Puškarić, Stefan Kovač, Stefan Šapić, Slobodan Tedić, Luka Luković, Aleksandar Djordjević, Stefan Veličković i Dimitrije Kamenović.

Na prozivci su bili i Marko Šarić, Kosta Aleksić, Milutin Vidosavljević, Djordje Šošević, Andrija Fratrović, Nikola Terzić, Bojica Nikčević, Slobodan Rubežić, Vasilije Bakić, Marko Rakonjac, Nemanja Belić, Djordje Petrović, Novak Mićović, Miroslav Bogosavac i Mink Peters.

Izostali su reprezentativac Crne Gore Boris Kopitović, reprezentativac Gane Samuel Ovusu i povredjeni Miladin Stevanović.

"Zadovoljan sam sezonom iza nas, ostvarili smo zacrtani cilj, uspeli smo da izborimo plasman u Evropu. Naravno da će i ove sezone ciljevi Čukaričkog biti slični, da budemo u vrhu tabele. Moraćemo da razmišljamo i o evropskim utakmicama, želja nam je da se pokažemo u najboljem svetlu i da što dalje doguramo. Već 19. juna je žreb za prva dva kvalifikacija za Ligu Evrope, videćemo ko će nam biti rivali", rekao je kapiten Docić.

Kapiten belo-crnih je poželeo dobrodošlicu novom treneru Aleksandru Veselinoviću, uz zahvalnost bivšem treneru Simi Kruniću.

"Svi smo zahvalni Kruniću, ostvario je cilj koji je bio pred njim. O novom šefu struke sam čuo sve najbolje i kao osobi, čoveku, treneru. Nadam se dobroj saradnji, a mi igrači ćemo se truditi da ispunimo zahteve i da počnemo da pobedjujemo od prvog kola u Evropi", naveo je on.

Docić je rekao da se ne slaže sa tvrdnjom da je teže ponoviti uspeh, nego ga prvi put ostvariti.

"Ako imate kvalitet, a mi ga svakako posedujemo, mislim da to nije teško. Ove godine smo izašli u Evropu, ali godinu dana ranije silom nekih prilika nismo. Eto, dve godine je ova ekipa na okupu, uz male promene, to dobro izgleda", dodao je on.

Čukarički će u predstojećoj sezoni imati mnogo mladih igrača, uz pojačanja iz omladinskog pogona, vicešampiona Srbije u svojoj konkurenciji.

"Treba samo da budu strpljivi, da slušaju, da prihvataju što više sugestija trenera i starijih igrača i neće biti problema. Na njima je da se dokazuju. Čukarički se od dolaska Dragana Obradovića odlučio za takav koncept, da se afirmišu mladi igrači. Mislim da svi oni imaju kvalitet, pogotovo ovi momci koji će od prvog dana biti sa nama", rekao je Docić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke