Fudbalska opservatorija rekla svoje - Ovo su najboljih 11 jednolične Super lige

Autor: Nemanja Janošev
subota 28.05.2022.
12:29
Izvor: Sportske.net

Razlika između dva najveća srpska kluba i ostatka lige je ogromna u ovoj sezoni. Od 32 prvenstva, samo je u dve Bundeslige (nemačkoj i austrijskoj) ista situacija kada je 11 najboljih u pitanju.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbalska opservatorija (CIES) objavila je na osnovu podataka Instata idealnih 11 Super lige Srbije.

Crvena zvezda je po peti put uzastopno podigla trofej namenjen šampionu države, a tik uz njih bio je Partizan. Dva tima su se, kao po običaju, izdvojila na vrhu tabele, a razlika u odnosu na ostatak ekipa je ove sezone bila drastičnija nego li lane. 

Primera radi, Čukarički je zaostao čak 38 poena u odnosu na drugoplasirani Partizan! Stoga nije iznenađujuće kada Instat zaključi da idealnih 11 Super lige čine samo fudbaleri dva najveća srpska kluba!

To u neku ruku jeste problematično i u jednom tonu oslikava stanje u domaćem fudbalu, odnosno da je sve podređeno crveno i crno-belima, što za razvitak lige generalno, nije dobra preporuka. Četiri od pet najboljih strelaca dolaze iz Zvezde i Partizana, a između se ušunjao Uroš Đuranović iz Kolubare. 

Najbolji tim sačinjen je od čak sedmorice igrača Crvene zvezde, četiri predstavnika dao je Partizan i svako od njih je na osnovu određenih statističkih kriterijuma Instata zaslužio da se nađe u ovoj jedanaestorci koja, inače ima prosek godina nešto ispod 30.

Na golu je, možda i iznenađenje za mnoge - Nemanja Stevanović. On je odigrao svega 14 mečeva i Stanojević se uglavnom opredeljivao za Aleksandra Popovića, sve do završnice sezone. Desnu stranu zauzima Milan Gajić koji je često osporavan, delio je minutažu sa Markom Gobeljićem, a zimus mu je dovedena zamena u vidu Kristijana Pićinija. Levi bok zauzima Milan Rodić, a štoperi su Aleksandar Dragović i Igor Vujačić. Na sredini se nalaze Gelor Kanga i Saša Zdjelar, dok iza najisturenijeg Rikarda Gomeša stoji triling crveno-belih u vidu El Fardu Bena, Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića.

Printscreen/CIES

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke