Fudbalske legende znate svi, a ko je Partizanov novi tim privrednika?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 21.10.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net, 24sedam.rs

Oni su spremni da učine sve i ulože šta god je potrebno za povratak Partizana.

24.sedam.rs
24.sedam.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan od danas je na novom početku u svojoj bogatoj istoriji.

Svima je poznato da su crno-beli dobili novo rukovodstvo, ali veoma je važno i ko čini tim privrednika koji će pomagati Partizanu. 

U nastavku su tu kratke biografije novih lica u Humskoj...

Rasim Ljajić

On je takođe povratnik, jer je nekada bio predsednik Nadzornog odbora i potpredsednik Upravnog odbora FK Partizan, kao i predsednik Upravnog odbora FK Novi Pazar. Na političkoj sceni, bio je potpredsednik Vlade Srbije, ministar spoljne i unutrašnje trgovine, turizma i telekomunikacija. Predsednik je Socijademokratske partije Srbije. 

Milka Forcan

Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu, da bi se kasnije usavršavala u Londonu. Od 1992. bila je deo kompanije 1992. u kojoj je napredovala do mesta potpredsednika. U istoj kompaniji bila je do 2010. godine, nakon čega je profesionalne aktivnosti usmerila na ekonomski i komunikacijski konsalting i lobiranje. Član je Poslovnog saveta za Jugoistočnu Evropu (BAC), međunarodnog biznis foruma koji za cilj ima podršku evro integracija za sve zemlje regiona. Od strane Društva lobista Srbije, imenovana je na mesto predstavnika za EU. Član je uređivačkog odbora naučnog časopisa "Izazovi evropskih integracija" koji izdaje Službeni glasnik Srbije.

Predrag Mijatović

Igračka legenda Partizana, ali i velikog Real Madrida, u kom je obavljao funkciju sportskog direktora kod predsednika Ramona Kalderona. Ali, nikada nije krio privrženost svom Partizanu i uvek je govorio da je spreman da pomogne. Osim što je imao uspeha kao sportski direktor Real Madrida, koji je u njegovom mandatu osvojio dve titule u La Ligi, kao igrač je doneo istorijski trofej u Ligi šampiona 1998. godine, čime je prekinut post od 32 godine bez ovog pehara u Madridu. Kao igrač nastupao je, osim Partizana i Reala, za Valensiju, Real, Fiorentinu i Levante.  

Danko Lazović

Još jedna od legendi Partizana, koji se opet vraća u Humsku, ovaj put ne kao fudbaler, već kao deo Radne grupe. On je u Partizan stigao kao dete, sa 13 godina, a već sa 20 je otišao u slavni Fejnord. Fudbalski put vodio ga je preko Bajer Leverkuzena, Vitesea, Zenita, Rostova, Kine, Olimpije i Videotona, nazad do Partizana. 

Boban Stanojević 

Boban Stanojević je ugledni srpski privrednik i jedan od suvlasnika u preko 10 srpskih kompanija koje su izgradile jake brendove u više industrija, od mode, građevine, sanitarija do malih kućnih aparata. Posluje u preko 40 zemalja. Neki od brendova su Bonatti, Minotti, Oxygen, Invento i slični, a vredi istaći da njegove kompanije premašuju 70 miliona evra. U poslednjih nekoliko godina posvetio se izgradnji jedne od najvećih destilerija na ovim prostorima i pripremi za izvoz srpskih alkoholnih pića u zemlje Evrope, ali i SAD i Kinu.

Vojislav Lazarević 

On poseduje diplomu iz oblasti poslovne administracije Sektor računovodstvo i finansije "Deree" koledža u Atini, kao i Master diplomu ekonomskih nauka sa Union Univerziteta u Beogradu.

Od februara 2018. godine, Lazarević nalazi se na poziciji Predsednika Izvršnog odbora Addiko Banke. Od 2016. do 2018. godine u Pireus banci Beograd, na poziciji Predsednika Izvršnog odbora bio je odgovoran za strateške i organizacione aktivnosti.

Od 2009. do 2016. godine član je Izvršnog odbora Vojvođanske banke, u čijoj nadležnosti je koordinacija i nadgledanje aktivnosti funkcije finansijska tržišta, funkcije Brokerski poslovi i finansijsko savetovanje, funkcije Poslovi sa privredom i funkcije Marketing i komunikacije. Od 2008. do 2009. godine u Vojvođnskog banci obavljao je poslove Direktora za Investiciono bankarstvo i finansijska tržišta. 

Dragan Milovanović 

U pitanju je ugledni advokat koji će biti zadužen za pravna pitanja dok se ne izabere novo rukovodstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke