Fudbalski savez Srbije predstavio nove selektore!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 13.04.2021.
19:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Trio dobio svoja zaduženja i zvanično.

FSS
FSS

Povezane vesti

Funkciju selektora mlade fudbalske reprezentacije (U-21) danas je i zvanično preuzeo Zvonko Živković, dok će omladinsku (U-19) i kadetsku (U-17) selekciju voditi Dejan Branković, odnosno Radovan Krivokapić.

Živković je dva puta vodio selekciju do 19 godina, sa kojom je ostvario dva plasmana na Evropsko prvenstvo.

"Očekujem, dakle, da i ova generacija, ovoga puta starija do 21 godine, napravi dobre rezultate i plasira se na Evropsko prvenstvo", rekao je Živković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

On je rekao da će se truditi da Srbija bude prva u grupi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i da će učiniti sve da se iz svake utakmice izadje kao pobednik.

Živković je ocenio da se nada da će i ova generacija igrača iskoristiti priliku i da će se u budućnosti naći na spisku selektora A reprezentacije.

"Selekcije koje sam vodio, generacija 1986, bila je treća na Prvenstvu Evrope, a generacija koja je izbacila jako veliki broj reprezentativaca, bila je takodje na Evropskom prvenstvu, ali je bila peta. Ja sam jako zadovoljan što je posle toliko vremena u reprezentaciji i dalje jedan Dušan Tadić koji je predvodnik ove generacije, želim mu naravno da odvede momke na Prvenstvo sveta", rekao je on.

U stručnom štabu mlade reprezentacije biće bivši fudbaleri Dževad Prekazi i Slobodan Marović.

Živković dodaje da je do takvih rešenja došlo u dogovoru sa ljudima iz sportskog sektora saveza, kao i da je bio veći broj kandidata za mesta u stručnom štabu.

"Dakle, zadovoljan sam, nadam se da će i igrači biti zadovoljni, da će svi u Savezu biti zadovoljni i da ćemo ostvariti plasman na Prvenstvo Evrope gde bih pored dobrog rezultata voleo da dobijemo trofej za fer-plej, jer sve selekcije koje sam vodio, pored dobrog rezultata, dobile su i pehar za fer-plej", rekao je on.

Branković je prethodno sa kadetskom reprezentacijom bio učesnik Evropskog prvenstva, a sada će sa većinom istih igrača pokušati da to uradi u omladinskoj selekciji.

"I tada i sada smo imali visoke ciljeve, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, glavni cilj je stvaranje igrača koji će u budućnosti biti A reprezentativci", rekao je Branković.

Krivokapić će na mesto selektora kadetske reprezentacije doći sa mesta trenera mladjih kategorija u Crvenoj zvezdi.

"Poznajem dobro naš omladinski fudbal, upućen sam dosta u razvoj mladih igrača, tako da je ovaj poziv Fudbalskog saveza neka kruna moje dosadašnje trenerske karijere, što se tiče omladinskog fudbala", ocenio je Krivokapić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke