Fuseni Dijabate: ''Pobedićemo Zvezdu! Moramo!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.01.2023.
09:34
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Jedan od najboljih igrača Partizana izneo svoje utiske pred kraj priprema u Antaliji.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dugoj zimskoj prvenstvenoj pauzi se bliži kraj, a kao i jesenas, jedan od najvećih Partizanovih aduta biće krilni napadač Fuseni Dijabate.

On je jesenas odigrao 28 utakmica, postigao pet golova, uz devet asistencija, a kako sam kaže u razgovoru sa srpskim novinarima u Antaliji, ove zime je prošao ''nikad jače'' pripreme, pa je za očekivati da na proleće bude još bolji.

''Samo je u Engleskoj slično, ali je ovde teže nego bilo gde. Nadam se da ćemo nakon ovoga 'ubiti' sve, moramo to da uradimo'', rekao je Dijabate, a prenosi ''Telegraf''.

S tim u vezi, ima poruku i za Crvenu zvezdu.

''U domaćem prvenstvu ćemo se boriti do kraja, jer ako osvojimo titulu igraćemo u Ligi šampiona, što je dobro za Partizan i sve nas. Što se tiče Evrope, želim da prođemo Šerif i odemo što je dalje moguće u Ligi konferencije. Ukoliko budemo uspešni u oba takmičenja, biće to dobro za sve u klubu.

Borićemo se, fokusirani smo i moramo da pobedimo Crvenu zvezdu.

Bio sam iznenađen kad sam odigrao prvi derbi. On je važan svima u gradu, svi su tu, atmosfera je odlična. Bilo je dosta pritiska, ali utakmica sa Zvezdom je kao neko veliko finale i želimo da igramo što više takvih utakmica'', rekao je Dijabate, a mi podsećamo da je naredni susret Crvene zvezde i Partizana zakazan za 1. mart na ''Rajku Mitiću''.

On uverava da mu je lepo u Srbiji, da su Beograd zavoleli i njegova majka i brat, što mu je takođe veoma važno da se maksimalno fokusira na ono što treba da radi na terenu.

''Sada se u Srbiji osećam sjajno, jer mi sve dobro ide. Familija mi se ovde lepo oseća, meni je lepo, tim je odličan. Osećam se u Srbiji kao kod kuće, kao da sam u svojoj zemlji'', poručuje Dijabate.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke