Gaćinović o čudnim razlozima odlaska: "Ne mislim da nismo hteli, nego smo slabije trenirali"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 17.04.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Vladimir Gaćinović otišao iz Kruševca posle dobrih igara ekipe iz Kruševca.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Vladimir Gaćinović više nije šef struke Napretka iz Kruševca na opšte iznenađenje svih ljubitelja fudbala. 

Ovaj iskusni stručnjak se povukao iako je tim uspeo da se plasira u plej-of Super lige Srbije. Ekipa možda jeste bez šansi da stigne do ozbiljnije pozicije na tabeli koja bi vodila u Evropu što je već sada jasno, pa možda razloge odlaska Gaćinovića treba tražiti i u tome. 

Gaćinović je tim napustio posle poraza od Radnika iz Surdulice. 

"Ponosan sam na epizodu u Kruševcu, posebno na grupu momaka koju sam vodio. Odavno nisam imao tako dobre igrače. Čvrstog karaktera i velike radnike, koji su sledili svaku moju zamisao. Kad sam preuzeo Napredak, klub je bio pretposlednji na tabeli, sa samo 11 osvojenih bodova. Malo ko je verovao u ovo što smo napravili, a ja mislim da je moglo još više. Tokom utakmice sa Radnikom doneo sam odluku da odem iz kluba. I nije to bilo u afektu, razmislio sam dobro, hladne glave. Ipak, dugogodišnje iskustvo u fudbalu i intuicija usmerili su me da donesem ovakvu odluku. I mislim da je prava. O bivšim klubovima sve najbolje, nikad nisam iznosio prljav veš, pa neću ni ovog puta", rekao je Gaćinović za "Informer".

Istakao je i zahvalnost svima u klubu, posebno predsedniku. 

"Zahvalan sam svima u klubu, posebno predsedniku Milošu Neneziću. Odmah posle utakmice sa Radnikom otišao sam kod njega i uručio mu svoj otkaz. Naravno, nagovarao me je da promenim odluku. Svi u klubu su želeli da ostanem. Ja sam prethodno i napravio usmeni dogovor da budem tu i sledeće sezone, ali sam se predomislio. Vreme je bilo za rastanak. Toga dana, moj tim nije prikazivao na terenu ono što sam želeo, to nije bio moj rukopis, a meni je to važno. Stvarno smo dobro radili i vratili smo publiku na stadion. Kruševljani su redovno bili počeli da dolaze. Nema smisla sad da ih teramo sa stadiona. Ali znate, i mašina radi, radi, pa uspori. Ne može se uvek biti na visokom nivou", rekao je Gaćinović. 

Gaćinović odbacuje da ekipa nije igrala punom snagom jer Napretku bodovi praktično nisu toliko potrebni do kraja sezone, za razliku od Radnika. 

"Nikako ne mislim da nisu hteli, mislim da igrači nisu mogli bolje. Prethodnih dana smo nešto slabije trenirali i znao sam da će ovako biti. Svim igračima i ljudima u klubu želim puno sreće u nastavku sezone. Mogu oni mnogo. A ja ću sad da odmaram, pa će već biti nekog posla", rekao je Gaćinović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke