Gaćinović posle osvajanja Humske: "Pre meča sam video da nam je pobeda blizu!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.03.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Trener Napretka sanja pun stadion u narednoj utakmici.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Napretka iz Kruševca savladali su dojučerašnjeg lidera prvenstva Partizan u Humskoj sa 1:0 u meču 25. kola Super lige Srbije i tako upisali najveću pobedu u dosadašnjem delu sezone.

Trener Kruševljana Vladimir Gaćinović euforično je u svlačionici zajedno sa svojim igračima proslavio veliki podvig, a nakon utakmice istakao je iskusni stručnjak da je verovao u ovakav scenario, iako je Partizan bio veliki favorit pre meča.

"Došli smo sa namerom da pobedimo, verovali smo u uspeh. Imali smo najviše ambicije iako smo došli sa četiri igrača koji su imali po tri žuta kartona, u timu je bio samo Vukajlović jer nemamo rezervnog levog beka. Prikazali smo dobru igru, znali šta hoćemo protiv sjajnog rivala sa velikim broj vrlo kvalitetnih pojedinaca. Jako je teško zatvoriti takav tim, ali uspeli smo. Od kad sam došao momci dišu i žive za fudbal, punim plućima. Ponosan sam na njih, da nemam reči da to opišem. Video sam na sastanku pre meča da nam je pobeda blizu",rekao je Gaćinović.

On je posebno pohvalio golmana svog tima Vladimira Savića koji je uspeo da sačuva svoju mrežu, iako su crno-beli imali mnoštvo šansi.

"Sjajan je golman. Kao što se Partizanu desilo da ga je čuvar mreže spasao u derbiju, tako je i nas u Humskoj", smatra Gaćinović, koji se dotakao i strelca pobedonsonog pogotka Andrije Majdeva koga je morao da izvede iz igre posle samo šest minuta igre u drugom poluvremenu.

"Imao je povredu zadnje lože, tražio je izmenu.  Bio je to veliki hendikep, on je naš najbolji strelac i  veliki kapital", objasnio je Gaćinović.

Napredak ovog vikenda dočekuje Radnički Niš u Kruševcu, a Gaćinović smatra da je ovo idealna šansa da se gradski stadion napuni.

"Isto igramo i želimo pobedu protiv svih rivala. Sanjam da napunimo Bagdalu, ako sad nije prilika neće biti nikad", zaključio je on.

Napredak je trenutno na devetom mestu sa 32 bodva, tri manje od Novog Pazara koji je na osmoj poziciji koja vodi u plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke