Gajić sprečio noćne more, Zvezda preskočila Napredak, ko to fali? (TVITOVI)

Autor: Nemanja Janošev
petak 06.08.2021.
21:58
Izvor: Sportske.net

Jedan, ali tri boda vredan.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su kruševački Napredak sa 1:0 (0:0) na stadionu "Rajko Mitić" u okviru 4. kola Superlige Srbije.

Jeste Crvena zvezda bila dominantna prema svim parametrima, ali na semaforu je jedan gol napravio razliku. Predstava na kakvu nisu navikle pristalice šampiona zemlje, ali tri boda su u džepu, sada kreću pripreme za Šerif.

Ponovo je klub sa crvene strane Topčidera odigrao mršavo prvo poluvreme u domaćem šampionatu. Samo su u duelu sa lučanskom Mladosti i to u nadoknadi prvog dela igre, uspeli da vode nakon uvodnih 45 minuta. Daleko je to od one ubedljive igre sa kojom su stigli do šampionske titule.

Bilo je za očekivati da će Crvena zvezda krenuti sa intenzivnijim napadima u žalju da načnu mrežu Šuljagića. Pokušao je Stanković sa promenama u vidu Krstovića, Ivanića, Gobeljića i Gavrića, ali golman Napretka je bio skoncentrisan i kada njegova odbrana nije. Sarađivali su u nekoliko navrata Ivanić i Krstović, ali prvi pokušaji bili su bezuspešni. U prvoj polovini drugog dela, izdvojili su se pokušaji Petrovića kao i Krstovića čiji udarac sa nekoliko metara nije završio pokraj Šuljagića, već direktno u njegovim grudima.

Napredak se potpuno fokusirao na branjenje svog gola. Izvelu su tek nekoliko napada putem tranzicije i uglavnom je centralna figura bio Kočić, ali pre svega su vodili računa o svom golu.

Visoko je bila poslednja linija srpskog šampiona. Dragović je često bio na triesetak metara od gola rivala, Degenek je takođe bio blizu, no, gol se i dalje čekao. Mogao se čuti i po koji zvižduk sa tribina, s razlogom. Nije ova igra ličila ni približno na ono na šta su navikli navijači Crvene zvezde. Prošle sezone nisu bili na tribinama, sve je prštalo, a sada kada su tu, suprotno je (prim. aut. Izuzev Kairata).

Pritisak je ipak urodio plodom. Igrao se 77. minut kada je Ben uvideo prikradanje Gajića iza leđa Marinkovića i kompletne odbrane Napretka. Bilo je veoma blizu ofsajda, gledao se VAR i ustanovljena je njegova relgularnost. Pao je kamen sa srca svima u taboru Crvene zvezde i za njih je najvažnije da su upisali nova tri boda u ovom turbulentnom periodu.

Želela je Zvezda da zatvori ovu utakmicu barem još jednim pogotkom, iako rival nije pretio ni na koji način. Blizu je bio Mirko Ivanić posle slobodnog udarca u završnici, a treba dodati da je njegov ulazak značajno ubrzao i unapredio igru domaćina. 

Tim Dejana Stankovića upisao je tako 10. bod i bar na kratko, izbio na prvo mesto tabele Superlige Srbije.

Sluteći po tvitovima, teško je setiti se kada su navijači Crvene zvezde tražili da se u domaćem prvenstvu svira kraj pre vremena. 





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke