Gde ako ne u Topoli? Došao je pravi trenutak da Voša "potvrdi" veliku pobedu

Autor: Milovan Longinov
nedelja 02.04.2023.
09:33
Izvor: Sportske.net

Vojvodina hvata poslednji voz.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Vojvodina je odbila da peva stihove Đorđa Balaševića "Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas". Partizan je pao na "Karađorđu", a svi koji poznaju tradiciju, znaju koliko je ta pobeda velika.

Ekipa Radoslava Bataka odigrala je momački, disciplinovano, borbeno i nanjušila je pravi trenutak da dotuče zaista neprepoznatljivi Partizan, koji je zaista nikada lošiji, ali to ne sme da umanji značaj Vošine pobede.

"Stara dama" ove sezone igra toplo-hladno i kada treba da potvrdi dobar niz, ona - remizira. Zanimljivo je to da je Voša neporažena na poslednjih 13 ligaških utakmica, ali je veliki problem što je polovinu završila nerešenim rezultatom i to protiv Javora, Voždovca, Radnika, Mladosti i Spartaka, uz remi sa Zvezdom u Beogradu, što je ipak odličan rezultat. Da je dobila samo dva od šest preostalih remija, danas bi bila treća na tabeli sa bodom iza TSC-a, kome gostuje u petak. 

No, kako se popularno kaže "svaka sledeća utakmica je najbitnija" i Voša ne sme da gleda unazad, posebno ne kada ispred sebe ima - TSC. Objektivno, glavnog rivala u godinama koje dolaze, dok ne napravi iskorak da može da se bori i za titulu. TSC je jesenas održao čas fudbala na "Karađorđu" i zasluženo je pobedio 2:1 i tim Radoslava Bataka moraće žestoko da se pomuči, ali motiva ima na pretek. 

Pobeda nad Partizanom može da bude prelomna, a potencijalna u Bačkoj Topoli donela bi doslovno i šest bodova i približila Vojvodinu snu zvanom Evropa, ali ako može, bilo bi najbolje sa pozicije broj tri. 

Dobra je vest da se Uroš Vitas oporavio do povrede i da se vraća treninzima, te ima još pet dana da bude spreman za novi derbi u borbi za Evropu. Nemanja Nikolić je golom nagovestio povratak u formu koju juri nekoliko nedelja, a u trenutku kada su svaki gol i bod bitni, biće preko potreban u svojoj najboljoj verziji, a takođe raduje što je Filip Malbašić poneo epitet igrača utakmice i odradio ogroman posao u derbiju sa Partizanom.

Nakon Topole, Voša dočekuje Novi Pazar u poslednjem kolu regularnog dela, pre početka plej-ofa. Do sada, "stara dama" nije uspela da veže tri pobede u Super ligi Srbije. Ako uspe u aprilu, treće mesto neće biti nedostižno, a jesen u Evropi još kako realan san...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke