Gde će Piksi sada iznenaditi? Veza i odbrana se definitivno menjaju

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 26.09.2022.
22:20
Izvor: Sportske.net

Pobeda je neophodna.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalsku reprezentaciju Srbije sutra od 20.45 sati u Oslu očekuje okršaj sa Norveškom koji će odrediti osvajača ove grupe "B" divizije Lige nacija.

Da je iznenadio u susretu sa Šveđanima - jeste. Da može do ponovo da uradi - može. Da li će - videćemo. Selektora Dragana Stojkovića teško je predvideti i to je pozitivna osobina, posebno za protivničke stratege.

Za razliku od Norveške, Piksi neće moći da računa na suspendovane Sergeja Milinković-Savića i Uroša Račića, ali će pre svega morati da misli koga umesto najboljeg fudbalera Lacija u ovoj sezoni.

Sergej je bio izuzetan protiv Norveške, u finišu je nosio i kapitensku traku, što je okarekterisao kao najvažnijim danom u karijeri. Njega bi, prema projekciji, mogao da zameni Ivan Ilić, ali i Nemanja Maksimović. Ilić je profil igrača koji više podseća na Sergeja, dok bi Maksimovićevo prisustvo moglo da znači kreativniju ulogu za Lukića.

Osim te, najveća dilema je definitivno odbrana. Koga će Stojković koristiti budući da znamo da uvek menja poslednju trojku.

Stefan Mitrović bi ponovo mogao da zaigra, dok bi levo mogao da se vrati Strahinja Pavlović. Piksi je hvalio Erhana Mašovića, ali treba imati u vidu da tu ima i Miloša Veljkovića koji je trenutno u prednosti.

SRBIJA: Vanja - Veljković (Mašović) - Mitrović, Pavlović - Lazović, Maksimović (Ilić), Lukić, Kostić - Tadić - Vlahović, Mitrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke