Gde će se igrati sledeći derbi i šta ako Partizan i Zvezda budu imali isti broj bodova?

Autor: Darko Mitrović
subota 09.03.2024.
22:30
Izvor: Sportske.net

Partizan sada ima odličnu priliku.

© Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®
© Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan su večeras odigrali derbi o kom će se dugo pričati, pre svega zbog igre, manje zbog suđenja, iako je opet bilo nekih diskutabilnih odluka.

Zvezda je imala mnogo više šansi, znatno duži posed lopte, ali je Partizan za razliku od domaćina koristio svoje šanse, pa je 172. derbi završen rezultatom 2:2.

Ovakvim epilogom crno-beli su zadovoljniji, jer i dalje imaju bod prednosti u odnosu na svog najvećeg rivala, na šest kola do kraja preliminarnog dela sezone, odnosno uoči plej-ofa.

Od toga ko bude prvoplasirani na kraju preliminarnog dela sezone, posle 30 odigranih kola, zavisi i ko će biti domaćin sledećeg derbija koji bi mogao da bude odlučujući u borbi za titulu.

S obzirom da je Partizan dobio prethodni derbi na svom terenu sa 2:1, da je večeras bilo 2:2, crno-beli imaju bolji međusobni skor u odnosu na Zvezdu, što bi moglo da bude važno ukoliko obe ekipe posle 30. kola budu imale isti broj bodova.

U tom slučaju, Partizan bi i dalje bio prvi i sledeći derbi bi se igrao u Humskoj. Takođe, i ako crno-beli zadrže bodovnu prednost u odnosu na Zvezdu, opet bi Partizan bio domaćin sledećeg derbija. Mogućnost da se sledeći derbi ponovo igra na Marakani postoji samo u slučaju da Zvezda posle 30. kola bude imala više bodova od Partizana.

A kakav im je raspored do kraja preliminarnog dela sezone?

Partizanovi rivali:

Napredak u Humskoj, Mladost u gostima, Spartak u Humskoj, Voždoivac u gostima, Novi Pazar u Humskoj, Čukarički u gostima.

Zvezdini rivali: 

Radnički Niš u gostima, Radnički KG na Marakani, Javor Matis u gostima, IMT na Marakani, Radnik u gostima, Železničar na Marakani.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke