Gde je i šta radi Aksel Bakajoko?

Autor: Nemanja Janošev
subota 06.11.2021.
15:40
Izvor: Sportske.net

"Nisam oklevao kada sam čuo da se Zvezda zanima za mene. Znam da je to veliki klub. To je šansa koja se pruža jednom u životu. Veoma sam srećan i zadovoljan zbog toga što sam ovde", rekao je Bakajoko svojevremeno na predstavljanju..

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaler Crvene zvezde Aksel Bakajoko potpuno je van radara Dejana Stankovića u ovoj sezoni.

Stigao je sa renomeom bivšeg fudbalera Intera, u čijoj je akademiji "pekao zanat", pa se očekivalo da bi u Srbiji mogao da bude fudbaler koji je u stanju da pravi razliku po krilu. 

Međutim, to nije tako. Gotovo godinu dana kasnije, Aksel Bakajoko svega osam zvaničnih utakmica za Crvenu zvezdu, od čega je polovinu zabeležio ove sezone, ali na dosta "siromašan" način. Igrao je samo sedam minuta u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ukupno 109 u Super ligi Srbije. Bio je deo ekipe protiv Vojvodine upisavši 45 minuta u prvom kolu i zapaženu minutažu ostvario je protiv Napretka, gde je igrao sat vremena. Četiri minuta boravio je na terenu u Gornjem Milanovcu. 

Kako "Sportske.net" saznaju, on trenira redovno u normalnom intenzitetu, uglavnom je putovao sa ekipom na gostovanja i bio u protokolu u većini mečeva ove sezone, ali šansu nije dobio. Razlog se verovatno krije u manjku njegovog doprinosa, ali bilo je utakmica ove sezone kada je on mogao da se okuša. Šanse nije bilo, pa se on izdvaja kao još jedan stranac koji je "zalutao" u Ljutice Bogdana.

Na letošnjim pripremama je imao nekoliko zapaženih partija. Stanković ga je prekomandovao na poziciju beka i delovalo je kao da bi mogao biti alternativa za Milana Gajića i Marka Gobeljića. Odigrao je poneku dobru utakmicu u Austriji, posebno se istakao duel sa Arđešom, ali nije nastavio u istom ritmu.

Ukoliko se njegov status ne promeni, za verovati je da će on ove zime potražiti novu sredinu iako je pri dolasku rekao da nije oklevao kada je Crvena zvezda pokucala na njegova vrata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke