"Gde je onaj genije Rade Bogdanović?"

Autor: Lazar Nikolić
subota 07.09.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Biviši fudbaler, a sada stručni konsultant žestoko isprozivan.

Screenshot/YouTube/UNA TELEVIZIJA
Screenshot/YouTube/UNA TELEVIZIJA

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije uspešno je započela novo izdanje takmičenja u Ligi nacija.

"Orlovi" se po prvi put u istoriji takmiče u elitnoj A diviziji, a uspeli su da za početak stignu do boda u meču protiv aktuelnog prvaka Španije na "Marakani", bilo je 0:0.

Izgledala je znatno podmlađena reprezentacija Srbije pod komandom selektora Dragana Stojkovića vrlo dobro protiv "crvene furije", a to se dopalo i fudbalskom menadžeru Miroslavu Nestoroviću, koji je u izjavi za "Kurir" pohvalio izdanje naše selekcije.

"Većina je bila spremna da pre utakmice potpiše da ćemo izgubiti sa 1:0, ili 2:0. Takav je bio stav javnosti. A, onda se nešto desilo... Zadovoljan sam onim što sam imao da vidim. Zato krenimo redom. Rajković je bio fenomenalan! Držao je odbranu, bio siguran. Španci su u ekipi imali Vilijamsa i Jamala, koji su razmontirali sve odbrane na Evropskom prvenstvu. A, protiv Srbije? Šta su uradili? Ništa! Nedeljković i Eraković su mi delovali kao da igraju 20 godina zajedno. Milenković i Pavlović su bili izuzetni, kao i Birmančević, koji je bio opasan u napadu, ali i odbrani. Olmo nije postojao na terenu. Jel ga video neko? Ilić i Lukić su vrhunski odradili posao na sredini. Nisam video da nam fale Mitar, Sergej i Vlahović, video sam kompaktnu ekipu u kojoj momci rade jedan za drugoga. I to bez šetača na terenu", rekao je Nestorović, kome je jedino ostao žal zbog promašaja Luke Jovića, koji bi nam možda doneo i sva tri boda.

"Žao mi je samo što Jović nije dao onaj gol. Ali, nije u takmičarskom ritmu, jer da jeste, on bi to rutinski rešio. Mnogo je radio za ekipu, otvarao se. E, da je dao Jović gol, tad bih voleo da vidim Špance. Neko reče na stadionu da bi ga Mitrović ili Vlahović dali. Možda. A, možda i ne bi. Nisu Španci znali gde su u jednom trenutku, ušla im je bila voda u uši. Baš sam zadovoljan onim što sam video i čestitam Piksiju".

Posebno mu se dopalo podmlađivanje rerpezentacije.

"Napravio je ozbiljnu postavku, mogli smo da dobijemo Špance... Neka priča ko šta hoće, ali je tako. Bio je Piksi prisutan svih 90 minuta uz aut liniju, to je mnogo važno. Davao je podršku igračima, a nije se drao. Vidim ovu reprezentaciju na dobrom putu i to se ne plašim da kažem. I posle EP sam govorio otvoreno, sa argumentima da nam je potrebna sveža krv, novi igrači, želji dokazivanja. Ovo protiv Španije je dobar znak, neka ostane na ovom kursu. Imao je petoricu novih igrača u timu, bez šetača i šmekera koji nisu hteli da igraju za Srbiju"jasan je Nestorović.

Žestoko je Nestorović prozvao bivšeg fudbalera, a sada analitičara Radeta Bogdanovića, sa čijim se stavovima očigledno ne slaže.

Gde je onaj genije Rade Bogdanović? Da li je gledao utakmicu? Vidim da poslednjih meseci snima reklame, izborio se za pet minuta slave... Deluje mi kao ovi likovi iz rijaliti programa. Kakve on gluposti priča? Prvo je terao Sergeja, pričao svašta o njemu, a pre neki dan mu isti taj Sergej fali u reprezentaciji... Lupeta, ništa drugo, samo narod slabo pamti, a on hvata na caku. Kaže, bio je on igrač... Lepo. Jeste, ali ima milijardu takvih. Gde je on to radio? Ima li minuta jednog da je radio kao trener? Otvoreno kažem da on ne vidi fudbal u pravom smislu reči. Njegova vizija fudbala je iz crtanih filmova. Ozbiljne analize se ne daju iz studija... Moraš biti na utakmici, da vidiš kretnje igrača, linije tima, ideju trenera... A on sedi u studiju sa još dvojicom likova... Njih trojica u istim odelima, sa istim mašnama... Ma, smešno", nije okolišao Nestorović, a za kraj dao je podršku predsedniku FSS Draganu Džajiću.

"Sramota je porediti jednog Džaju sa Bajdenom. To je oličenje primitivizma. Pa, Dragan Džajić ako nije najbolji, onda je jedan od trojice najboljih igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Kao funkcioner uzeo je evropsku i svetsku titulu sa Crvenom zvezdom. Čemu takva vređanja? Cirkuzaner jedan, sram da ga bude! Taj Bogdanović treba da se pokrije ušima. Ko si ti prijatelju da tako pričaš o Džajiću? Zašto? Koji je razlog? Kaže, ne funkcioniše Savez. Ma, hajde. Šta je bilo pre 10, 20 ili 30 godina? Koliko su tada predsednici Saveza imali godina? Tada mu nije smetalo. Možda bi Bogdanović da radi nešto u Savezu? Pored tih dežurnih pljuvača, videli smo prethodnih dana i rad crva koji su pokušali da mute vodu. Ali, oni su oterani... Nema ih više"zaključio je Nestorović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Petković
Sunday, 08.09.2024
19:48

Evo sad od Danaca kad izgubimo pojaviće se.

avatar
Ulrih
Sunday, 08.09.2024
12:42

Rade Bogdanović je genije a protiv njega je maligni kancer srpskog fudbala! Živeo fudbal, smrt kanceru!

avatar
Cuj q
Saturday, 07.09.2024
12:57

Fudbalski menadzer pazi zanimanja. A o Savezu pa cirka 20-30 godina i ne funkcioniše,tacno toliko nam je najveći uspeh plasman na SP i EP.