Gde je, šta radi Džonatan Kafu, Zvezdin promašaj i nekadašnja zvezda Ludogoreca?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 04.10.2021.
16:51
Izvor: Sportske.net

Neminovno je bilo setiti se i njega posle nedavnog susreta Ludogoreca i Zvezde u Ligi Evrope.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Džonatan Kafu je u leto 2018. godine došao kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu iz francuskog Bordoa, na jednogodišnju pozajmicu plaćenu 700.000 evra. Mnogo su verovali da će svojim igrama ''naterati'' čelnike Zvezde da otkupe njegov ugovor od Žirondinaca, ali već posle nekoliko meseci je postalo jasno da od toga nema ništa, pa su na kraju svi jedva čekali da mu ta pozajmica istekne.

Ali, brazilski napadač je par godina pre toga skrenuo pažnju na sebe u duelima Ludogoreca i Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bio je jedan od najboljih u trijumfu bugarskog tima na ''Marakani'' sa 4:2 posle produžetka, kada je postigao i prvi gol za bugarskog šampiona.

Njegove igre je primetio i Bordo koji ga je angažovao u leto 2017. godine za 7.5 miliona evra, ali od tada počinje Kafuov veliki pad, što je najilustrativnije u grafiku njegove tržišne vrednosti na ''Transfermarktu''.
Pre četiri godine se njegova vrednost procenjivala na 10 miliona evra, danas je pao na samo 1.1 miliona.

Gde je danas Džonatan Kafu?

Sada je već tridesetogodišnjak koji se posle kraće epizode u Saudijskoj Arabiji vratio u rodni Brazil, gde je u novembru prošle godine potpisao za Korintijans. Međutim, već u martu je otišao na pozajmicu u Kujabu, takođe u Brazilu i tu će se zadržati do kraja ove godine, kada bi trebalo da se vrati u Korintijans sa kojim ima ugovor do kraja 2023. godine.

Kafu i dalje nije u nekoj impresivnoj formi, ove godine je odigrao 20 utakmica u Brazilu, a postigao je samo tri pogotka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke