Gde je, šta radi Marko Nikolić?

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.10.2015.
21:33
Izvor: Sportske.net

U večeri kada je glavna fudbalska tema u Srbiji najverovatniji odlazak Zorana Milinkovića sa klupe Partizana, ne možemo, a da se ne prisetimo i njegovog prethodnika Marka Nikolića.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Nije prošlo mnogo vremena od Nikolićeve smene sa klupe Partizana, iako je imao podršku navijača i dela uprave (Tumbaković) i iako je njegov tim tada bio vodeći na tabeli Superlige.

Koban za njega bio je martovski remi protiv Čukaričkog, posle koga je Crvena zvezda prišla na ta dva boda razlike, što je bio alarm za aktuelnu upravu Partizana da se i pored protivljenja velikog broja navijača, 'zahvali na saradnji'' mladom stručnjaku i ukaže poverenje Zoranu Milinkoviću, koji se u to vreme borio za opstanak sa Voždovcem.

Ali, bolji start na klupi Partizana Milinković nije mogao ni da poželi!

Njegov tim je na svom terenu u sledećem kolu savladao, doduše na jedvite jade, poslednjeplasirani Radnički, a još lepše vesti stigle su mu iz Novog Pazara, gde je Crvena zvezda izgubila, pa je Milinković ''ekspresno'' uvećao prednost crno-belih na pet bodova razlike.

Zlobnici bi rekli, ''ni kriv, ni dužan''.

Postavlja se, međutim, pitanje šta bi se dogodilo da je uprava Partizana i sa Markom Nikolićem imala bar deo strpljenja koje pokazuje ove jeseni kad je u pitanju Zoran Milinković.

Verovatno bi i sa Nikolićem Partizanova prednost takođe porasla na pet bodova razlike, što je bio praktično utaban put ka tituli prvaka, što je bio glavni cilj crno-belih tokom proleća, a što je i Milinković uspeo da ostvari.

Ipak, Partizan je sa Nikolićem došao i na prag drugog trofeja, onog u Kupu, koji Milinković na kraju nije uspeo da osvoji, posle poraza u finalu od Čukaričkog.

Da se vratimo Marku Nikoliću. On od smene u Partizanu nije našao novi angažman, a nedavno je njegovo ime ponovo postalo aktuelno, posle izjave koju je za ''Kurir'' dao generalni direktor Miloš Vazura.

On je, naime, potvrdio da Partizan uporedo sa Milinkovićem i dalje plaća i Nikolića.

''Istina je da plaćamo oba trenera, ali Marko Nikolić nije želeo sporazumi raskid i mi smo u obavezi da ga plaćamo sve dok ne pronađe novi angažman i mi to redovno činimo. To je sve što imam da kažem o tome'',
preneo je ''Kurir'' Vazurine reči krajem septembra.

I sad, kada je Milinković na izlaznim vratima, a imajući u vidu ovu izjavu, nameće se pitanje da li postoji promil šansi da se možda Nikolić ipak vrati na klupu Partizana i pored izvesnog ranijeg neslaganja sa aktuelnom upravom.

Pogotovo ako Veljko Paunović ili Ivan Tomić ne prihvate ponudu.

Male su šanse, gotovo nikakve za ovu opciju u ovom trenutku, ali ipak... Ako ga već plaćaju...?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke