Gde je, šta radi Žan-Kristof Bajbek, doskorašnja Partizanova ''devetka''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.03.2022.
10:11
Izvor: Sportske.net

Ili, gde sada ne igra?

Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd
Screenshot/YouTube/FK Partizan Beograd

Povezane vesti

Kao igrač koji je ponikao u Pari Sen Žermenu, Žan-Kristof Bajbek je u jesen 2020. godine stigao iz holandskog Utrehta u Partizan kao veliko pojačanje u napadu, ali u Humskoj tada nisu računali da je ovaj fudbaler više povređen nego spreman za profesionalne izazove, što se ubrzo i pokazalo.

Tokom boravka u Partizanu upisao je svega sedam nastupa, uz jedan postignut gol u Linglong Superligi, a kada je treneru Stanojeviću postalo jasno da na njega ne može da se osloni zbog učestalih povreda, Bajbek je pao u drugi plan i zimus je i definitivno okončao saradnju sa Partizanom, pošto je postao novi fudbaler bolivijskog Atletiko Palmaflora.

Dvadesetosmogodišnjem Francuzu će ovo biti prvo iskustvo u nekom klubu izvan Evrope. Atletiko Palmaflor će se, kako sada stoje stvari, boriti za titulu u Boliviji, posle šest kola je prvoplasiran u svojoj diviziji, pa se postavlja pitanje kako se Bajbek tamo snašao.

Za sada je odgovor - nikako. 

U tih šest kola, Atletiko Palmaflor je ostvario četiri pobede, po jedan remi i poraz, a Bajbeka nije ni bilo u konkurenciji za sastav tima. Ako se nešto do leta ne promeni, teško da će se Bajbek i u Boliviji dugo zadržati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke