Gigićev ples na kiši - Javoru bodovi, Pazarci žale za propuštenim šansama

Autor: Darko Mitrović
subota 05.08.2023.
19:54
Izvor: Sportske.net

Ivanjičani ostvarili prvu pobedu u novoj sezoni.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri Javor-Matisa savladali su večeras na svom terenu ekipu Novog Pazara rezultatom 3:1 u utakmici drugog kola Superlige Srbije.

Posle startnog remija protiv Voždovca, ekipi trenera Radovana Ćurčića ovo je prva pobeda u novoj sezoni, a Pazarci su pretrpeli prvi poraz posle trijumfa nad kragujevačkim Radničkim u prvom kolu.

U kišnim uslovima, domaći su bolje započeli meč, a vrlo brzo je napadač Petar Gigić počeo da pravi probleme odbrani Pazaraca. Nedugo posle jedne neiskorišćene prilike, Gigić je u 13. minutu doveo Javor-Matis u vođstvo posle brze, tečne akcije domaćih koju je započeo Ibrahim Tanko i asistencije Miletića sa leve strane - 1:0.

Posle primljenog gola ekipa Novog Pazara je zaigrala bolje i do kraja prvog poluvremena stvorila nekoliko prilika za izjednačenje, ali ih nije iskoristila.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Javor je duplirao svoju prednost. Sve se dogodilo posle centaršuta Kempbela iz slobodnog udarca sa leve strane, lopta je sigla na desnu, odakle Gigić centrira u peterac, a Obradović udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 2:0.

Već u 51. minutu na semaforu je pisalo 3:0. Ponovo je Gigić bio u ulozi asistenta sa desne strane, posle prodora je uputio loptu po zemlji na ivicu peterca, odakle Kempbel pogađa za 3:0.

Izgledalo je da su Novopazarci u nokdaunu, ali oni su samo pet minuta kasnije smanjili na 3:1 posle solo prodora Adešine koji sa ivice kaznenog prostora šalje loptu u donji levi ugao gola golmana Manojlovića. 

Ipak, nisu Ivanjičani dozvolili rezultatsku neizvesnost do kraja meča, uspeli su da zadrže dva gola prednosti i osvoje sva tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke