Glavobolja za Đorđevića - Rizik je neophodan u Klagenfurtu

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 12.08.2021.
09:19
Izvor: Sportske.net

Postoje brojne opcije za Vojvodinu.

FK Vojvodina
FK Vojvodina

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine sastaće se danas sa austrijskim LASK u Klagenfurtu u okviru revanš meča 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Nije pred izabranicima Slavoljuba Đorđevića nemoguć zadatak. Svega jedan gol deli dva tima pred revanš, ali LASK je pokazao da poseduje popriličan kvalitet i moraće Vojvodina mnogo pažljivije da pristupi današnjem susretu.

"Stara dama" nije uspela da konkretizuje svoje brojne napade i kontranapade na utakmici u Novom Sadu, a primili su pogodak nakon slabo postavljenog bloka, što se uočilo kao boljka na startu ove sezone. Đorđević je rotirao u susretu sa Voždovcem minulog vikenda kada je Vojvodina pobedila sa 2:0 pogocima Veljka Simića i Mirka Topića.

Izrazito je bio zadovoljan veznim redom koji su činili Topić i Busnić i pretpostavka je da će njih dvojica činiti sredinu terena i na ovom meču. Velike probleme ima sa poslednjom linijom budući da je ostao bez oba desna beka. Već neko vreme je povređen Marko Bjeković, a crveni karton u prvom susretu zaradio je Luka Cucin. Postoje opcije u kojoj Đorđević može da igra sa trojicom pozadi (Kovačević, Stevanović, Devetak), ali Vojvodina nema napadački kapacitet da bi mogla nastupiti u takvoj formaciji. Stoga će na poziciju desnog beka mlađani Igor Jeličić.

Talentovan je napad Novosađana sa Vladanom Novevskim i Urošem Kabićem, ali izuzetno je važna predstojeća utakmica i teško je verovati da će junak revanša sa Panevežisom započeti danas, iako je u prvom duelu sa LASK uneo novu energiju svojim ulaskom.

Pretpostavka je da će pokušati sa Momčilom Mrkaićem i ovog puta, iako to na početku ove sezone nije donosilo veliku prevagu. Nameće se Kabić kao neko ko bi mogao da zameni u špicu, baš kao i Dejan Zukić, ali realnija je druga opcija. Takođe, tu je i Miljan Vukadinović, ali pitanje je hoće li krenuti od starta.

VOJVODINA: N. Simić - Jeličić, Kovačević, Stevanović, Devetak - Topić, Busnić - V. Simić, Čović, Novevski - Mrkaić.

Utakmica u Austriji igra se danas od 21 sat, a podsećamo, prvi meč je LASK dobio u Novom Sadu sa 1:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke