Gledamo li uspavanku u finalu Kupa Srbije?

Autor: Milovan Longinov
utorak 21.05.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Zvezda ili Vojvodina?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine sastaće se u utorak 21. maja na stadionu „Lagator“ u Loznici u finalu Kupa Srbije.

Trostruki uzastopni osvajač Kupa naše zemlje spram sebe ima ekipu koja igra u veoma dobroj formi tokom prolećnog dela sezone. Naravno, Crvena zvezda takođe može da se pohvali izuzetnim rezultatima zbog čega su, uostalom, i prestigli Partizan i ubedljivo stigli do titule nacionalnog šampiona. Iako su mnogi očekivali tešku tranziciju u Vojvodini posle odlaska Ranka Popovića, te dolaska Božidara Bandovića, što donekle i jeste bio slučaj, Novosađani su pronašli „žicu“ i igraju ozbiljno dobro ovog proleća.

Dve ekipe smo gledali nedavno na „Karađorđu“ u jednom ne tako zanimljivom mestu gde su golmani Omri Glazer i Lazar Carević bili u prvom planu zahvaljujući svojim intervencijama.

Ono čime je Crvena zvezda, možda, ostala iznenađena, jesu fizičke predispozicije i mogućnosti Kejleba Zadi Serija koji se pokazao kao pun pogodak u Vojvodini. Momak koji je stigao iz francuskog drugoligaša Kaena se impresivno pokazao u dosadašnjem boravku u Novom Sadu. Nije glasan dok ne dobije loptu, a tada izgleda neuhvatljivo i neukrotivo. Pravio je poprilične probleme mladom Mimoviću koji je na toj utakmici igrao na desnom beku. Sada bi tim Vladana Milojevića morao da obrati mnogo više pažnje na njega.

Neko ko se takođe izdvaja pod vođstvom Božidara Bandovića jeste Dejan Zukić. Kapiten Voše igra sezonu života i kao da najavljuje letnji transfer. Dugo se tražila prava pozicija za njega. Igrao je i kao najistureniji, igrao i na krilu, pa odmah iza špica... Sada je nešto povučeniji, pomaže u kreaciji i deluje iza napadačke trojke veoma efikasno. Zukić je neko ko odlično oseća prostor i momenat za reakciju, te je konstantna pretnja. Eksperimentisao je malo Bandović protiv Čukaričkog sa Lazarevićem kao liberom, što mu se obilo o glavu. Brđani su se radovali kao retko ko ove godine na „Karađorđu“, pa je Bandović vrlo brzo odlučio da se vrati na svoj modus.

Crvena zvezda ima svoje adute i njih ne bi trebalo posebno isticati. Najslabija tačka Vojvodine jesu bekovi, a tu nastupaju Piter Olajinka, koji odlično menja Osmana Bukarija, te Mirko Ivanić čija forma nije na visokom nivou, ali poznato je koliko je njemu prostora neophodno da napravi razliku. Borba koja će biti presudna jeste ona između Šerifa Endiajea s jedne i Seida Koraća i Đorđa Crnomarkovića s druge strane. Napadač Crvene zvezde igra fenomenalno, mnogo učestvuje u izgradnji napada svog tima i preporodio se od dolaska Vladana Milojevića.

Aktuelni branilac trofeja ima veliku prednost na sredini igrališta za Kangom, Hvangom i Stamenićem, ali Vojvodina i te kako može da se osloni na Njegoša Petrovića koji se vratio na visoki nivo. Njegove lopte jesu potencijalni problem za Crvenu zvezdu.

Ako je suditi prema ulogu i poslednjoj odigranoj utakmici dve ekipe, ne bi trebalo očekivati previše otvoren meč. Vladan Milojević zna da odigra „dosadno“, na rezultat. Ali, jedan gol menja sve...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke