Gluščević protiv Zvezde sprintao 36 km/h, Radnički očekuje rekordnu prodaju

Autor: Nemanja Janošev
utorak 14.05.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Radnički se nada izlasku u Evropu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sportski direktor Fudbalskog kluba Radnički iz Kragujevca Slavko Perović otkrio je da brojni timovi prate igrače ovog tima.

Kragujevčani su hit ovosezonskog izdanja Super lige Srbije, a dogurali su i do polufinala Kupa Srbije. Feđa Dudić je preporodio karijere nekih momaka, a jedan od onih koji doživljava procvat jeste Matija Gluščević. 

Nekadašnje dete Crvene zvezde, asistiralo je protiv bivšeg kluba na "Marakani", a tom prilikom je dostigao brzinu u sprintu od 36 km/h.

"Što se tiče Matija Gluševića i tog sprinta pored Kange, to je on. To je on, znači on nije neko ko će da predribla tri igrača od tri igrača. Sad sam dobio podatak od kondicionog trenera da je u tom sprintu razvio brzinu 36 km/h što je nivo Lige šampiona i to ozbiljan nivo Lige šampiona. Jako mi je drago kada vidim tako. To znači da smo nešto radili, to znači da smo dobro selektirali, to znači da smo na dobrom putu kao klub zbog toga što smo prepoznali jednog mladog igrača koji pre Radničkog nije bilo nigde. i koga bukvalno u nekom padu svoje karijere niko nije hteo. 

Mi smo mu dali šansu, trener je izvukao maksimum iz njega. Ja sam ponosan s Aleksićem Vidosavljevićem, Saklija, Bevisa koji su svi novi igrači na srpskom tržištu koje Srbija mogla da vidi tek prvi put ove godine i koji su na neki način pokazali da su pojačanje i da su osveženje za srpski fudbal. Tako da meni kao nekom ko vodi sportski sektor i nekom ko je doveo sve te igrače uključujući i trenera je velika satisfakcija da dođem i da vidim da Radnički se ovako predstavi na Marakani, ovako ofanzivno, ovako moderno protiv jedne Crvene zvezde o kojoj ne moram da pričam da je najbolji ekipa u ligi, da je jako teško igrati na Marakani na taj način, a ne doživeti debakl ukoliko nemaš neki ozbiljni kvalitet", rekao je Perović posle meča sa Zvezdom za "Puls Šumadije".

On je naveo da se brojni timovi interesuju za igrače Radničkog i da klub očekuje rekordan prihod.

"Veliko interesovanje za igrače, to je slika ove sezone i bez neke lažne skromnosti to smo i očekivali zbog toga  što momci su stvarno izgurali sezonu kako treba, predstavili se u najboljem mogućem svetlu, kao što sam rekao da se ne ponavljam. Interesovanje postoji, ponuda postoji, sada još je rano za neke zvanične ponude, još je to na nekom nivou spekulacije, na nivou nekog opipavanja pulsa između klubova koji su zainteresovani za njih. Stvarno što se toga tiče mislim da Radnički iz Kragujevca čeka jedan jako interesantan prelazni rok kako izlaznih tako i ulaznih transfera. 

Ono na čemu smo radili prethodne četiri godine kada je sportski sektor u pitanju i upravo da dođemo do dosadašnjih situacija. To je da imamo sve igrače na dugoročnim ugovorima, da iz kluba mogu da odu igrači samo koji klub bude hteo da proda, da više nismo u situaciji kao što smo videli na primer kada sam ja došao u klub, da su svi igrači vezani na godinu dana i da onda od juna do juna treba ekipa da se pravi iznova i iznova. Na sve to imamo tri-četiri projekta od kojih očekujemo ozbiljne prodaje i od kojih se nadamo da tim ulaznim novcima u klub možemo u klub i u narednim sezonama da dižemo iz godine u godine na više i viši i viši nivo i da Bože zdravlje u jednom trenutku ulazimo u situaciju da ova borba za Evropu i za Radnički iz Kragujevca bude normalno, a ne iznenađenje".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke