Gnev konkurenata - Početak sezone nije obećavajući po šampione iz bivše Juge

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 23.08.2021.
14:23
Izvor: Sportske.net

Čudno deluje, veliki broj šampiona se muči na početku sezone.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

U fudbalskim šampionatima zemalja bivše Jugoslavije, niti jedan od prošlosezonskih prvaka u ovom trenutku nije lider.

Pretendenti za titulu i najveći konkurenti pređašnjih šampiona rešili su da promene poredak u aktuelnoj kampanji i za sada ne cvetaju ruše onma koji bi trebalo da odbrane trofej. Sve u svemu, rano je prognozirati, ali zanimljivo je videti tabele zemalja bivše Jugoslavije.

Kako rekosmo, nijedan od prošlogodišnjih prvaka ne drži lidersku poziciju u ovom trenu. Crvena zvezda koja je vladar domaćeg prvenstva u prethodne četiri godine pojačava formu, ali je Partizan znatno bolje ušao u superligašku sezonu i sa maksimalnim učinkom posle pet odigranih utakmica drže prvo mesto.

U Bosni i Hercegovini je teško verovati da će banjalučki Borac uspeti da ponovi istorijski uspeh posle katastrofalnog početka sezone. Bez pobede su u prvih pet duela, a prvu poziciju trenutno dele Tuzla siti i Sloboda sa po 13 poena.

Dinamo iz Zagreba je malo poljuljano ušao u odbranu trona u Hrvatskoj, gde su dominantni već 18 godina! Samo je Rijeka u sezoni 16/17 od 2003. godine uspela da uzme trofej namenjen šampionu Hrvatske. Trenutno je Hajduk prvi, zajedno sa Osijekom i imaju po 13 bodova, dok je Dinamo na 4. mestu sa 10, ali i utakmicom manje. 

GNK Dinamo Zagreb/Pixell

Škendija je upisala tek jednu pobedu u dosadašnjem toku sezone, što je u Severnoj Makedoniji iskorisila Akademija Pandev čiji višegodišnji rad dolazi do izražaja. Trenutno sa 10 bodova, dva više od Struge drže vođstvo u koloni.

Posle dve godine pauze, Sutjeska bi želela da povrati titulu u Nikšić. Šampion iz prethodne dve sezone Budućnost je takođe slabo ušla u novu sezonu, a Sutjeska sa perfektnom formom posle 15 mečeva definitivno želi da iskoristi tu činjenicu.

Neverovatno, ali istinito, ni Muri se u Sloveniji ne piše dobro ako je verovati uvodnim mečevima. Baš kao i gorepomenuti timovi, i oni se trenutno nalaze van najbolje tri ekipe u želji da odbrane trofej prvaka Slovenije. Koper je trenutno krenuo bolje od svih, ali Maribor je definitivno naoštren da povrati dominaciju tamošnjim fudbalom.

Očigledno je da su evropske kvalifikacije uzele svoj danak i najbolje od prošlogodišnjih šampiona bi tek trebalo da se očekuje. Neki će se oporaviti, neki ne, to je jedino sigurno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke