"Goal" podsetio na Markecovu karijeru u Liverpulu, ali i izjavu Granta koja odzvanja i danas!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 04.11.2021.
10:20
Izvor: Sportske.net

Buran period proveo je Markec na "Enfildu".

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Kapiten Partizana Lazar Marković svojevremeno je bio član Liverpula gde je stigao leta 2014. godine.

Zaista, blistao je popularni Markec u Benfiki godinu dana ranije. Mogli su evropski velikani da primete vihornost, brzinu, veoma dobru tehniku, ali i završnicu, tada jednog od najvećih prospekata srpskog fudbala.

Međutim, odlazak u Liverpul nije bio onakav kakav je on sam očekivao, ali ni njegov tadašnji klub, velikan koji je posrnuo. I sam Marković je rekao da ne žali za prilikom da ode na "Enfild", jer, uistinu, ko bi odbio tako nešto? Međutim, odaje se utisak da je sve bilo prebrzo, s obzirom na to da je odigrao svega 20 mečeva za prvi tim, da bi četiri godine proveo na pozajmicama od Engleske, do Portugalije i Turske...

Vratio se u Partizan u međuvremenu, postao jedan od najvažnijih šrafora ekipe iz Humske i posle odlaska Vladimira Stojkovića dobio kapitensku dužnost. Stoga, popularni sajt "Goal" rešio je da se podseti Markovićeve karijere u Liverpulu i toga kako je "genije" propao u tom klubu, kako glasi njihov naslov.

Epa/Peter Powell

Podsetili su na njegovu posvećenost, da je čak igrajući za rezervni sastav uvek davao sve od sebe, ali kod Brendana Rodžersa, ali posle ni kod Jirgena Klopa, nije dobio šansu. 

"Lazar Marković je genije u malom fudbalu", kazao je nekadašnji golman "crvenih" Adam Bogdan.

Ipak, ono što "odzvanja" i dan danas i na šta je "Goal" ukazao, jeste izjava nekadašnjeg trenera Partizana Avrama Granta te 2014. godine.

"Ne volim da upoređujem igrače, jer sam u karijeri radio sa dosta vrhunskih fudbalera. Ako ostavimo po strani Mesija i Ronalda, onda je Marković jedan od najvećih talenata od 19 godina koje sam video. Drago mi je što sam imao priliku da radim sa njim", rekao je tada Izraelac.

Veličali su njegova dostignuća u Partizanu ističući da je njihov ključan igrač i kako ostvaruje svoje dečačke snove igrajući za klub koji voli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke