Godinu dana bez Petka, fotografija koja tera suze na oči...

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 27.06.2021.
18:22
Izvor: Sportske.net

Pre tačno godinu dana nas je napustio Ilija Petković.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Zauvek sa onim blagim osmehom, večiti optimista i veliki lokal patriota. 

Ukratko o Iliji Petkoviću, legendi srpskog fudbala, i posebno onog romantičnog na Karaburmi. 

Prošlo je godinu dana od njegove smrti, a kao najbolje podsećanje na njega delimo sa vama ono što su administratori Instagram stranice "ftbl.serbia" podelili. 

U pitanju je fotografija Ilije Petkovića na oronulom "Omladinskom stadionu". 

"Ova fotografija rastuži svakog pravog ljubitelja fudbala. Ilija na njegovom, godinama unazad oronulom Omladinskom stadionu. Verno i sa ljubavlju gledao je neke nove generacije Romantičara i disao za svoju Ofku. Neopisiva je ta ljubav! Patio je kao što pate plavo-beli. Verovatno ga je i to dodatno dotuklo i srce ponosnog Krajišnika nije izdržalo. Suvišno je i govoriti da li je zaslužio da mu se klub i grad Beograd oduže na adekvatan način. Iskreno, skeptik sam. Nisam siguran ni da li će, a kamoli kada će se to dogoditi.

Otišla je Legenda, kao pre njega što je otišao i Santrač, a Omladinski tone sve dublje, kao da dna nema. Poštujem sve odluke države da se grade stadioni širom Srbije. Ali, šta ćemo sa ovakvim slučajevima? Šta sa OFK Beogradom i Omladinskim? Jesam lokal-patriota i zagovornik decentralizacije fudbala, ali ovde se ne sme ćutati i spuštati glava! Karaburma će ostati vetrovita, kao i oduvek, a mi čekamo da na njoj nikne novi stadion koji će poneti PETKOVO IME! To je naša dužnost!!!

Ilija Petković 22.09.1945 - 27.06.2020", stoji na Instagramu popularnog "Ftbl.serbia". 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke