Golac o ''orlovima'' pred EURO: ''Najbolji nije u timu''

Autor: Darko Mitrović
subota 08.06.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net, RTS

I koje je najveće probleme u igri uočio?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Još samo šest dana ostalo je do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a osam do starta našeg nacionalnog tima na ovom takmičenju i duela sa Englezima u Gelzenkirhenu.

Čovek koji je ostavio dubok trag i u Partizanu, ali i na Ostrvu, Ivan Golac je govorio za RTS u susret tom premijernom duelu sa Engleskom.

Nije baš najzadovoljniji ni Piksijevim spiskom za EURO, ali ni igrom koju u poslednje vreme pokazuju naši ''orlovi''.

"Trenutno najbolji igrač bez konkurencije je golman Partizana Aleksandar Jovanović, koji je briljirao tokom cele sezone. Partizan je bio na prvom mestu i jedva uspeo da ostane tu, zahvaljujući njemu. Nije u timu za Evropsko prvenstvo. 

Analizirajući i posmatrajući utakmice reprezentacije - nikada nismo imali kontinuitet - na poslednje tri utakmice, koje su ključni pokazatelj šta, kako i ko će igrati... ni jednu utakmicu nismo igrali sa istom ekipom, u istom sastavu. A gde ćemo da uigravamo tim? Na Evropskom prvenstvu? Apsurdno.

Ono što je takođe evidentno, nema kompaktnosti i sinhornizacije u odbrani na sredini terena i u napadu... vrlo je važno da su linije blizu jedna drugoj. Fali nam brzine u sredini i u zadnjoj liniji. Imam utisak da se igrači međusobno dovoljno i ne razumeju. To je neuigranost", naveo je Ivan Golac.

Kako mu izgledaju Englezi pod vođstvom Gareta Sautgejta? 

''Mislim da posle toliko decenija, Englezi imaju izvanrednu šansu da se vrate fudbalu. Mnogo su uložili i zaista uživaju u tom fudbalu, zaslužuju trofej. Imaju kombinovanu ekipu, spoj mladosti i iskustva. Fudbal je postao unificiran, nekada smo imali englesku, francusku, italijansku, jugoslovensku školu i druge. Danas nema više pravih škola. Jedini koji su iole sačuvali tu esenciju su Danci i zato se razlikuju od drugih, što je primetno. Po svim parametrima, Engleska ima ekipu kadru da napravi ozbiljan rezultat", ističe Golac.

Kakve su naše šanse protiv takvog tima?

"Protiv Engleza smo istorijski gledano uvek bili dobri. Jednostavno, inspiracija i motivacija su izuzetno velike. Nadam se da ćemo ponoviti isto i ovoga puta", zaključio je Golac. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radonja
Saturday, 08.06.2024
14:07

Ovaj Golac je tako negativan covek, jos nisam cuo neku lepu rec od njega.