Golac: "Partizan da dobije 2:1 i stavi tačku na prvenstvo"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 25.09.2023.
21:15
Izvor: Sportske.net

Da li će se zaista tako desiti?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Novi, 171. "večiti derbi" na programu je u sredu od 19 časova, Partizan će na svom terenu dočekati Crvenu zvezdu, i to sa skorom od četiri boda više.

Jedan od onih koji predviđaju konačan ishod ovog duela jeste i Ivan Golac, legendarni fudbaler crno-belih, koji je govorio za "Sport klub". 

"Po meni, samo obična utakmica, ništa više. Derbi? Vreme prošlo. O derbiju se nekad čitav mesec pričalo i pisalo, sad mnogi ne znaju da se igra. Godinama smo daleko od derbija, daleko, predaleko. Takav nam je fudbal, takva nam je liga. Izlazak u Evropu posvedočio je, nažalost, gde je mesto srpskog, klupskog fudbala. Moj pesimizam odmah po objavljivanju grupa pokazao se opravdanim, razmišljao sam u stilu: biće dobro ukoliko naši predstavnici u toj fazi osvoje po bod i daju po gol. Eto, gol su dali svi, takođe su i svi poveli, na kraju svi i izgubili u prvim susretima – 1:3. Deo prognoze su, dakle, ispunili, na redu je drugi, daj bože da se varam, da grešim", rekao je on. 

Na pitanje novinara zašto uporno izbegava da izgovori da se radi sada o "derbiju", Golac objašnjava.

"To jeste, bez obzira na kvalitet koji je ispod nivoa, ma, neuporediv je sa onim što se dešavalo u 20. veku. Preostaje mi da navijam, šta drugo? I da se nadam, i da verujem da će Partizan da savlada komšije, pobegne sedam koraka i stavi tačku na prvenstvo", rekao je Ivan Golac. 

"Ne pada mi na pamet da je dovedem u red onih nezaboravnih duela zbog kojih su na stadione Partizana i Crvene zvezde hrlili navjači iz svih delova zemlje koja se zvala Jugoslavija, da narušim ugled tadašnje institucije. Toliko njih pamtim, recimo onaj iz maja, 1978. godine, kada smo dočekali najljućeg rivala na JNA i slavili 3:2. Partizan je poveo pogotkom Vukotića, izjednačio je Jelikić, zatim Filipović doveo goste u vođstvo, da bi Santrač izjednačio, a Vukotić kasnije  skrenuo putanju lopte koju je uputio Đorđević i doneo  slavlje, četiri boda viška, četiri kola pre kraja trke, oboreni su brojni rekordi, Partizan je u mečevima sa timovima iz takozvane velike četvorke, osvojio čak 11 bodova, Dinamo u Beogradu pregažen 5:0, nije prelazio 30 metara, poput Zvezde u Mančesteru", rekao je Golac.

Prognoza?

"Uz sreću do Partizanovog uspeha, 2:1 za Partizan", rekao je Golac. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke