Golac: "Pre bih gledao cveće i prirodu, nego srpski fudbal"

Autor: Filip Rodic
subota 13.04.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Iskreno.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Legendarni jugoslovenski fudbaler i prvi internacionalac sa ovih prostora u engleskom fudbalu Ivan Golac prokomentarisao je stanje u srpskom fudbalu, sa posebnim osvrtom na struku.

"Nikad nismo imali ozbiljne diskusije na polju struke. Naše struke nema, nestala je. Kao što u školama nemate dobre nastavnike. Kakvi će to biti đaci? Mnogi vredni i pametni ljudi su se vremenom na svim nivoima", rekao je Golac u podkastu "Wish&Go".

"Mi, na ovim prostorima, smo dar Božiji, ali nikad nismo znali da od fudbala napravimo industriju. Fudbal je mroao da bude naša najveća industrija. Jugoslavija je bila mala zemlja u odnosu na Argentinu, Brazil, Englesku, ali smo bili najveći izvoznici fudbalera na planeti. Šta to govori? Naši prostori su neiscrpni. Nažalost, organizacija je ključ svega", nastavio je Golac.

Nekada veliki as i trener Partizana priznao je da ga domaći fudbal ne zanima.

"Vrlo malo gledam naš fudbal. Vreme mi je jako dragoceno. Pametnije je pročitati nešto, sedeti u prirodi, slušati ptice i uživati u zelenilu i cveću. Sve što pokušavamo, radimo na neprirodan način. 'Derbi' je sada obična utakmica. On je bio nešto drugo, za njega se živelo mesec dana", istakao je Golac.

Problem rada i struke je pojasnio na konkretnim primerima.

"Trenera Čukaričkog smene posle četiri, pet kola, a drugi trener promeni pet klubova za sezonu. Kakve su to uprave, ko tamo radi? Kako tu da dođe do kontinuiteta?", istakao je Golac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke