Goleada na ''oranici'', Partizan obezbedio evropsku jesen!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.08.2022.
21:57
Izvor: Sportske.net

Preokreti na Malti, šest golova, Partizan prokockao dva gola viška, ali prošao dalje.

FK Partizan/Twitter/Miroslav Todorović
FK Partizan/Twitter/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige konferencija, pošto su u revanš meču plej-of runde kvalifikacija na Malti remizirali protiv domaćeg Hamruna rezultatom 3:3. Pre sedam dana Partizan je u Humskoj slavio sa 4:1, pa je ukupnim rezultatom 7:4 prošao dalje.

Utakmica je odigrana u odličnoj atmosferi, pravoj karnevalskoj koju su kreirali domaći navijači, bila je tu i grupa Partizanovih pristalica, ali sam teren za igru bio je u vrlo lošem stanju, pa je postojala i velika opasnost od povreda na jednoj takvoj podlozi, na kojoj je dobrim delom nedostajalo trave.

Crno-beli su u prvih pola sata bili prilično rezervisani, Hamrun je imao inicijativu, stvorio nekoliko prilika, a bolju igru domaćin je krunisao u 28. minutu kada je Prša savladao golmana Popovića posle ''izletanja'' Partizanovih štopera. Vujačić je pokušao da interveniše posle centaršuta sa desne strane, Saničanin je krenuo napred, ali nije uspeo da dođe do lopte, što domaći koriste i Prša na kraju uspeva da savlada Popovića za 1:0.

Tek posle primljenog gola crno-beli su se trgli, počeli su angažovanije da igraju u napadu i već u 34. minutu Rikardo Gomeš je izjednačio na 1:1. Sve se dogodilo posle kornera koji je sa leve strane izveo Živković, lopta mu se potom odbila, usledio je još jedan centaršut, a posle loše intervencije protivničkog golmana Rikardo je došao do lopte i snažnim udarcem pod prečku pogodio mrežu - 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme koje je Partizan bolje odigrao do samog finiša meča. Crno-beli su do preokreta došli u 72. minutu meča posle odlične akcije Uroševića po levoj strani, sam sebi je pripremio priliku posle kombinacije sa Dijabateom i Partizan je poveo sa 2:1.

Sedam minuta kasnije, crno-beli su uvećali razliku posle odlične akcije Natha i Andradea koji je savršeno centrirao za Rikarda koji svojim drugim golom donosi prednost Parttizanu od 3:1.

Izgledalo je tada da će Partizan mirno privesti kraju ovu utakmicu u posldnjih desetak minuta, ali umesto toga, Petrićevi puleni su skrivili čak dva jedanaesterca koje su iskoristili prvo Freitas u 82. i Fedel u 90. minutu za konačnih 3:3.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke