Goleada u Kragujevcu i nova pobeda Radničkog!

Autor: Darko Mitrović
petak 23.07.2021.
19:28
Izvor: Sportske.net

Gledaoci na ''Čika Dači'' su imali danas šta da vide.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Iako mnogi pre početka sezone nisu verovali u njih, fudbaleri povratnika u superligaško društvo, Radničkog 1923 iz Kragujevca posle dva kola Superlige imaju maksimalnih šest bodova.

Bilo je sumnji u njihove mogućnosti i posle startnog trijumfa u Lučanima protiv Mladosti, jer je njihov rival tada propustio brojne prilike za gol, ali danas je Radnički pred svojim navijačima na ''Čika Dači'' pokazao da nije slučajno ušao u superligaško društvo i da će tek osvajati bodove.

U veoma dopadljivoj utakmici Radnički je savladao ekipu Spartaka sa 3:2, iako je na golu imao debitanta, 17-godišnjeg Davida Spasojevića posle povrede najboljeg igrača utakmice iz prethodnog meča, Stojana Lekovića.

Radnički je poveo već u četvrtom  minutu meča. Varjačić je odlično centrirao sa desne strane, a Veljko Trifunović udarcem glavom sa četiri metra poslao loptu u mrežu. Gol nije odmah priznat, usledila je provera u VAR sobi, a ubrzo i zvanična potvrda da je sve bilo čisto.

Petnaest minuta kasnije, isti igrač postiže još jedan gol, i to veoma lep, posle solo-akcije po levoj strani. Imao je dovoljno prostora, ušao u kazneni prostor, a onda poslao parabolu u suprotni ugao, u malu mrežu gola golmana Dujmovića - 2:0.

Prva prava pretnja po gol Radničkog usledila je samo tri minuta kasnije. Subotičani su iznudili slobodan udarac sa dvadesetak metara, izveo ga je Stefan Milošević i ''skinuo paučinu'' u gornjem levom uglu. Mladi golman Spasojević je svojom paradom dodatno ulepšao ovaj majstorski gol Miloševića - 2:1.

Ipak, taj gol nije promenio odnos snaga na terenu do kraja prvog poluvremena, Radnički je i dalje imao više loptu u nogama, bio ambiciozniji u napadu, a Spartak nije uspevao da ponovo pripreti.

Beležimo i priliku za Radnički u 30. minutu kada je Kovačević centrirao sa desne strane. Ćirović glavom šutirao pod prečku, ali je golman Dujmović uspeo da izbije loptu u korner.

Ali, početak drugog poluvremena pripada Subotičanima. Stefan Milošević je sa desne strane odlično centrirao na drugu stativu gde je Lazar Tufegdžić bio viši u skoku od Varjačića i udarcem glavom poslao loptu u bliži ugao - 2:2.

Ovaj rezultat ostao je na snazi svega osam minuta, a onda prodor Ćirovića po desnoj strani, centaršut u peterac gde je u pokušaju da interveniše Branković poslao loptu u sopstvenu mrežu - 3:2 za Radnički!

Naravno, očekivao se pritisak gostiju kako bi stigli do novog izjednačenja, a prva pretnja usledila je preko Šimure u 68. minutu meča, kada je Japanac šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali bio je zamalo neprecizan.

Ipak, bilo je to sve od Spartaka, Radnički je zadržao vođstvo, a u finišu je trijumf domaćina mogao da bude i ubedljiviji.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke