Goleada u Novom Pazaru, ovacije maestru Ljajiću, ali bodovi idu u Bačku Topolu!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.04.2024.
18:26
Izvor: Sportske.net

Ni Ljajićev het-trik nije bio dovoljan Pazarcima da danas izbegnu poraz na svom terenu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U prvoj utakmici 28. kola Superlige Srbije, TSC je danas kao gost savladao ekipu Novog Pazara rezultatom 4:3 i učvrstio se na trećem mestu na tabeli.

Ovo je četvrta uzastopna pobeda TSC-a, a Pazarci su pretrpeli treći vezani poraz i plasman u plej-of su doveli pod veliki znak pitanja.

Prvih pola sata ove utakmice doneli su nam mnogo sadržaja, kao i poteze za uživanje. TSC je poveo već u devetom minutu meča, kada je Petar Stanić svojim dodavanjem kroz sredinu ''pocepao'' odbranu Pazaraca, lopta je došla do Miloša Pantovića koji je izbio oči u oči sa golmanom Mirkovićem i savladao ga za 0:1.

Samo dva minuta kasnije, majstorija Adema Ljajića za izjednačenje! On je prihvatio loptu na levoj strani, u blizini ivice kaznenog prostora TSC-a, krenuo par koraka u sredinu, a onda sa oko 17 metara poslao neodbranjiv projektil u dalji ugao za 1:1 na semaforu.

Već u 15. minutu potpuni preokret! Marko Šćepović je iznudio jedanaesterac za Pazarce, a siguran sa bele tačke bio je Ljajić koji još jednom trese mrežu golmana Ilića za 2:1.

Ali, ovaj ekspresni preokret nije previše uzdrmao goste iz Bačke Topole, pa je već u 24. minutu TSC izjednačio na 2:2. Ćirković je posle dodavanja Stanića protutnjao po levoj strani, pobegao protivničkim defanzivcima i na kraju u situaciji jedan na jedan savladao Mirkovića.

Rezultatom 2:2 ušlo se u drugo poluvreme, a u nastavku novi preokret i bolja igra gostiju koju je svojim golovima krunisao Ivan Milosavljević.

Posle samo šest minuta igre u drugom poluvremenu, Milosavljević je na asistenciju Cvetkovića evrogolom vratio prednost ekipi TSC-a, a četiri minuta kasnije isti igrač pogađa iz slobodnog udarca za konačnih 2:4.

Da sve bude gore po Pazarce, u finišu meča je direktan crveni karton dobio Anan u 88. minutu posle oštrog starta na Šošu. 

Sa igračem manje na terenu, Novi Pazar u četvrtom minutu nadoknade vremena ipak uspeva da ublaži poraz, još jednom majstorijom Adema Ljajića.

Najbolji igrač Novog Pazara je do het-trika došao iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke