Golobradi su ponos Kragujevca - Pet u nizu, Kragujevčani nikad bliži Evropi!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 01.03.2024.
15:56
Izvor: Sportske.net

Radnički na pogon mladih igrača slavio danas u Kragujevcu.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Još jedna, peta pobeda u nizu za Radnički iz Kragujevca u Super ligi Srbije i sada Evropa izgleda čak kao realnost jer su izabranici Feđe Dudića danas na "Čika Dači" pred oko 2000 ljudi savladali ekipu IMT-a sa 1:0 (1:0). Junaci današnjeg meča su sjajni Simović koji je u potpunosti zaustavio kapitena Lukovića, ali i mladi fudbaleri domaćeg tima, Aleksić i Gluščević, koji su kreatori jedinog gola na utakmici. 

Kapiten Radničkog na ovoj utakmici Simović je kiksirao u 4. minutu, ali je kasnije ispravio svoju grešku i sprečio napadače IMT-a da stignu do gola. U 11. minutu prvi ozbiljniji napad Radničkog kada je Jagoš Vuković, po mišljenju svih fudbalera Radničkog, igrao rukom, ali je sudija Minaković samo odmahnuo. 

Stezao je obruč Radnički oko gola tima Nebojše Jandrića, a onda u 15. minutu Matija Gluščević probija odbranu gostiju. Fantastično je Aleksić vodio loptu na sredini terena, poslao je fenomenalan pas spoljnim delom kopačke za Gluščevića koji rutinski vara golmana protivnika za 1:0!

Fantastična saradnja dva igrača koji još nemaju 20 godina.

Postigao je Gluščević još jedan gol u 23. minutu koji je poništen zbog ofsajda i to posle akcije koja je trajala preko jednog minuta, Radnički je imao sve konce igre u svojim rukama.

Igrao se 29. minut kada je Nenad Minaković pokazao prvo žuti, a potom i crveni karton Feđi Dudiću koji je bio besan zbog dosuđenog prekršaja nad Nikolom Glišićem. 

Sporna situacija u 33. minutu kada je iz VAR sobe odlučeno da golman Vukliš nije igrao rukom van kaznenog prostora, praktično nijedna odluka sudije Minakovića nije išla naruku Radničkom i nervoza na stadionu je bila sve veća. 

Veliku šansu je IMT propustio u 36. minutu utakmice kada je Aleksandar Lutovac propustio priliku utakmice, posle Lekovićeve odbrane nekadašnji fudbaler Partizana je sa samo par metara prebacio gol. 

Neverovatno koliko je golman gostiju Vukliš izgledao nesigurno u prvom poluvremenu, a beležimo i pokušaj Aleksića do kraja poluvremena koji nije bio toliko jak. Igrao se 2. minut nadoknade kada je Milutin Vidosavljević izveo slobodan udarac, lopta je pogodila stativu nakon loše procene Vukliša, verovatno najslabijeg igrača prvog poluvremena. Ipak, od gola nije bilo ništa. 

Sjajni Stojan Leković je zaustavio pokušaj Lutovca posle samo 40 sekundi drugog poluvremena, a ni Radočaj nije uspeo da pogodi posle odbijene lopte. 

Ređale su se opasnosti pred golom IMT-a, prvo je Ćirković umalo postigao autogol, a onda je malo falilo da Ivelja postigne prvenac u dresu Kragujevčana, da bi u 53. minutu Dadić šutirao pored gola. 

U 69. minutu još jedan pokušaj Lutovca posle gužve u kaznenom prostoru, a posle toga sledi jedan period igre gde smo videli veliki broj prekršaja, povreda, grčeva igrača jednog i drugog tima, izmena... Ređali su se žuti kartoni, a šansu da sve reši propustio je Milutin Vidosavljević kada je u 87. minutu šutirao pored gola iz izgledne situacije. 

To je bila i poslednja šansa na ovoj utakmici, Radnički je stigao do nova tri boda, ostaće maksimalan u 2024. godini, sasvim zasluženo. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak