''Gori'' Instagram nalog Radničkog! ''Super Šimić'' izazvao lavinu komentara!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.09.2022.
21:45
Izvor: Sportske.net, fkradnicki.com

U Radničkom ne pamte ovakve reakcije.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajic
fkradnicki.com/Nenad Kotlajic

Povezane vesti

Preneli smo danas, nekoliko kadrovskih promena je ozvaničeno u Radničkom 1923 iz Kragujevca ovog vikenda, otišli su kapiten Marko Mirić i Miloš Milisavljević, a ekipu je pojačao hrvatski napadač Marko Šimić.

Ovaj fudbaler ima 34 godine, prethodnih sedam je proveo u Aziji, a najbolji utisak ostavio je u Indoneziji, u tamošnjoj ekipi Persije iz Džakarte.

Tamo je bio veoma efikasan, postoji podatak da je postigao 76 golova na 111 mečeva, ali ima i informacija da ta brojka ide i do čak 100 postignutih golova.

To mu je donelo veliku popularnost, nadimke ''Princ od Persije'' ili ''Super Šimić'', a na Instagramu ga prati čak 1.2 miliona ljudi.

Tu njegovu popularnost na društvenim mrežama već su osetili i u Radničkom, jer je njihova objava na zvaničnom klupskom nalogu da je Šimić potpisao za Radnički izazvala veliki broj komentara iz Indonezije, odakle navijači Persije žele mnogo sreće ''super Šimiću'' u nastavku karijere.

A šta on kaže o transferu u Radnički?

''Moj kondicioni trener Miloš Savić i nekadašnji saigrač Miloš Jokić ispričali su mi dosta lepih stvari o samom gradu, klubu i njegovoj tradiciji, navijačima… Već na prvu loptu mogao sam se uveriti da je reč o jednom zaista dobro organizovanom klubu, koji ima visoke takmičarske motive, što se nekako uklapa u moj karakter. Moj posao kao napadača jeste da zabijam golove, ali svakako da to nije jedini način na koji mogu doprineti ekipi. Bitno je pre svega da igramo timski dobro i da osvajamo bodove, a sad ko će postizati golove, to je već manje važno. Dugo nisam igrao u Evropi, tako da će mi biti potreban određen period prilagođavanja, ali smatram da ću vrlo brzo uspeti da uđem u takmičarski ritam'', izjavio je Šimić.

Zašto je Radnički izabrao baš Šimića objasnio je sportski direktor Radničkog Slavko Perović.


''Izostanak realizacije svakako je jedan od razloga koji je uticao na našu odluku da potražimo pojačanje u napadu. Odlučili smo se Marka Šimića, iskusnog napadača koji je napravio zaista veliko igračko ime u Aziji i imao neke prilično impozantne brojke. Verujemo da će nam igrač takvog profila doneti bolju realizaciju i preko potrebne bodove u nastavku prvenstva'', izjavio je Perović, a prenosi klupski sajt.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke