Gotov transfer - Iz Čuke u Seriju A!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.09.2017.
23:03
Izvor: Sportske.net

Mladi fudbaler Čukaričkog potpisao je ugovor sa Krotoneom.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Omladinac Čukaričkog Luka Marković potpisao je profesionalni ugovor sa italijanskim Krotoneom (FC Crotone) na četiri godine i novi dres će zvanično obući u zimskom prelaznom roku. Interesovalo se za njega više velikih evropskih klubova i kako sam kaže, italijanski fudbal trenutno vidi kao najbolje okruženje za sebe.

"Naravno da sam prezadovoljan što ću igrati u serija A italijanskog fudbala, što mi je ukazano poverenje u inostranom klubu i što me vide u njihovom seniorskom timu. Imaju velika očekivanja od mene i daću sve od sebe da ih opravdam", rekao je Marković koji je 19. februara napunio 17 godina.

Pojašnjava da će ostati u Čukaričkom do zime i da očekuje da će krajem januara preći u Italiju.

"Nisam još išao u Krotone, ići ću tokom reprezenatativne pauze. Igram ovde i evo baš danas smo imali dobru prvenstvenu utakmicu, pobedili smo i upisao sam svoj prvi het trik ove sezone uz jednu asistenciju".

Omladinci Čukaričkog pobedili su u sedmom kolu Moravac Orion iz Mrštana sa 6:0 (5:0).

"Zahvalan sam pre svega saigračima u Čukaričkom i treneru Veličku Kaplanoviću. Oni su glavni podsticaj za mene i ubeđen sam da ne bi ni potpisao u Italiji bez njih. Naravno, posebno se zahvaljujem (vlasniku kluba) gospodinu Obradoviću i (sportskom direktoru) Matijaševiću", rekao je mladi napadač i podsetio da je u klub na Banovom brdu došao kao mlađi kadet u januaru 2015. iz Crvene zvezde.

Najviše, prema njegovim rečima, voli da se seti svoje prve utakmice u dresu Čukaričkog u kojoj je njegova ekipa pobedila Rad, a on bio dupli strelac na debiju.

"Igrali smo na turnirima u inostranstvu - u Austriji, Rumuniji... Sve u Čuki je proteklo baš kako treba. Zna se da sam posećivao Liverpul, Romu, Bajern, Salzburg i uverio sam se da kvalitetom naš klub ne zaostaje za njima. U inostranstvu se možda jače trenira, ali kvalitetom ne zaostajemo, mislim da smo mi talentovaniji, a oni vredniji".

Marković kaže i da je za njega dragoceno iskustvo koje je stekao u Čukaričkom kao deo omladinske ekipe prošle sezone u takmičenju u Ligi šampiona mladih.

"Svaki minut u tim utakmicama je iskustvo za mene. Nismo imali sreće protiv Rozenborga, ali prošla jesen je profesionalno jako značajna za svakog mladog igrača koji je dobio priliku i bio deo evropskog takmičenja".

Omladinci Čukaričkog osvojili su šampionsku titutlu u sezoni 2015/16 i time izborili plasman za Ligu šampiona mladih. U prvom kolu pobedili su slovenačke Domžale, a u drugom ih je iz daljeg toka takmičenja izbacio norveški Rozenborg u revanšu u Beogradu. Primili su naši omladinci dva gola u poslednjim minutima tog meča, pa im nije ništa značio povoljan rezultat od 1:0 iz Norveške.

Naš Marković kaže da mu je pored fudbala važno školovanje.

"Odličan sam učenik trećeg razreda fizioterapeutske škole i sigurno ću završiti ono što sam počeo".

Omladinci Čukaričkog trenutno imaju 16 bodova i dele prvo mesto na tabeli sa Crvenom zvezdom. Upisali su ove sezone pet pobeda i po jedan poraz i nerešen rezultat.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man.United99
Sunday, 17.09.2017
08:42

Nazslost mislim da ce krenuti stopama mnogih koji su otisli prerano i upropastili karijere

avatar
indija durot
Sunday, 17.09.2017
08:17

kaze da je presrecan sto ce igrati u seriji A....a ko mu to pa garantuje da ce igrati uopste..p.s.pozdravio te filip jankovic

avatar
Mr Tixma
Sunday, 17.09.2017
03:39

Nije najgore sto nam mladi talenti idu iz zemlje rano, vec to sto ce propasti kad tako mladi odu. Ko zna gde ce Krotone 'baciti' na kaljenje ovog. A da li ce se razigrati, veliko pitanje. nA ona braca Ilic (valjda Ilic, ispravite me ako gresim) sto su iz CZV otisli u Siti, jednostavno mogu lagano da propadnu. Ima mnogo primera, najbolji je verovatno Danilo Pantic, koji doduse ima sansu da spase karijeru ali opet u Celsi, tesko, ikad.

avatar
RUSKI CAR
Saturday, 16.09.2017
23:18

Plači Srbijo!