Gotova najgora sezona u Evropi za Srbiju - Završili smo iza Malte, Andore, Farskih ostrva, Jermenije...

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 14.12.2023.
23:25
Izvor: Sportske.net

Dugačak je spisak.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Busali smo se u grudi. Sa razlogom, imali smo nešto što je retko ko imao od nas na Balkanu, direktnog učesnika Lige šampiona. Doduše, malo i zahvaljujući Rusima koji se nisu takmičili, malo i što su se poklopili rezultati ostalih naših rivala, ali najviše zahvaljujući Zvezdi i Partizanu i njihovim uspesima u prethodnih pet godina. 

Ipak, ova sezona je bila spuštanje ne samo na naš nivo, nego i daleko, daleko niže od toga. Možda će neko reći da tamo i pripadamo, jer smo ove sezone 45. država u Evropi, a da Zvezda nije dobila taj bod za učešće u Ligi šampiona, bili bismo bolji samo od Gibraltara, Estonije i San Marina.

Ono što garantujemo jeste da nijedna država koja je imala pet učesnika u Evropi nije uspela da izgubi 25 mečeva za polusezonu. 

Za podatak da smo najgori ikada u istoriji, odnosno da nijedna država nije imala 25 poraza u jednoj sezoni, moramo da konsultujemo organizacije koje se bave statistikom, ali uskoro ćemo imati i taj podatak. 

Dakle, skor 1-2-25 je nešto što je najgore ikad, i nemamo nikakvo pravo da se "vadimo" na žreb koji nije milovao naše klubove. 

Po broju osvojenih bodova smo iza Malte, Severne Makedonije, Letonije, Luksemburga, Farskih ostrva, čak i Andore (oni, recimo, imaju 4 pobede). 

Silovitim koracima nas pretiću sve ozbiljnije nacije, od 11. mesta smo došli do 19. jer nas je Grčka večeras pretekla... Velike su šanse da tu i ostanemo na kraju sezone jer nema mnogo država iza nas sa klubovima koji su ostali u Evropi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke