Gotovo je - Tadić odlučio da više ne igra za Srbiju!

Autor: Mladen Heleta
utorak 16.07.2024.
21:12
Izvor: Sportske.net

Kapiten prelomio.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Kapiten Srbije Dušan Tadić više neće igrati za naš nacionalni tim i to je njegova odluka, prenosi Telegraf.

"Razlozi za sada nisu zvanično poznati, ali može se naslutiti da je sve 'puklo' na Evropskom prvenstvu, kada je javno kritikovao odluke selektora Dragana Stojkovića, koji ga nije stavio u prvu postavu za meč sa Engleskom, a potom i za odlučujući meč sa Danskom", piše Telegraf.

Stojković je nedavno dobio poverenje Fudbalskog saveza Srbije da nastavi sa poslom selektora, između redova je najavljeno podmlađivanje reprezentacije od septembra i očigledno je Tadić video "koliko je sati" i odlučio da sam ode, pre nego što bude precrtan.

"Kap koja je verovatno prelila čašu" je jedna izjava selektora Stojkovića u velikom intervjuu koji je juče dao za FSS, nakon što je išao u Berlin da gleda finale Eura između Španije i Engleske. On je govorio o kapitenima finalista Hariju Kejnu i Alvaru Morati, ali ko je analizirao tu izjavu, jasno mu je da je poruka bila upućena Tadiću.

"Meni je još jedan detalj sa finalne utakmice ostavio jak utisak, a to je izlazak iz igre Kejna i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedan gest, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo da učimo. Nema sujete i prevelikog ega, svi su su službi kolektiva i pobeda je svima zajednički cilj", rekao je Piksi.

Tadić ima 35 godina, za Srbiju je odigrao 111 mečeva, postigao 23 gola i očigledno je da je to kraj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dejan
Tuesday, 16.07.2024
23:55

Hvala bogu ..nikakav igrac..iz sautemtona uajax,fener..koliko se uzdize reklibida je kalibar za barsu..Igrac za prosecne klubove u jacem nebi ni igrao..Zato ga i nisu dovodili.Dobro je sto ide..