Gotovo - Jesenas iznenadili Partizan u Humskoj, danas ispali iz Super lige!

Autor: Darko Mitrović
subota 14.05.2022.
18:57
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva dobili smo ime prvog putnika u niži rang takmičenja.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri novosadskog Proletera naredne sezone neće igrati u Super ligi Srbije.

Ova ekipa je, posle poraza u Kragujevcu prošlog vikenda, danas poražena i od Kolubare u Lazarevcu sa 1:0 i kolo pre kraja sezone je ostala i bez teoretskih šansi za opstanak u elitnom društvu.

Gol odluke u ovoj utakmici postigao je Đuranović u 70. minutu, ali sporna situacija dogodila se u kaznenom prostoru Kolubare u nadoknadi vremena. Gluščević je bio u prodoru, golman domaćih Stanivuković je istrčao, zaustavio loptu, ali je pritom i oborio protivničkog igrača. Čekala se odluka iz VAR sobe, na kraju je sudija Minaković morao da ode da pogleda snimak i odlučio da penala - nema!

Proleter je tako ostao na 32 boda, na pretposlednjem mestu na tabeli, a kragujevački Radnički na četrnaestoj poziciji ima tri boda više. S obzirom da je na ulasku u plej-aut Radnički bio na tabeli ispred Proletera, to znači da čak i u slučaju istog broja bodova na kraju sezone, Proleter ne bi mogao da pobegne iz zone ispadanja.

Ovakav epilog je za mnoge neočekivan, pogotovo ako se ima u vidu da je ova ekipa u prvom delu sezone odlično igrala i između ostalog, u novembru ostala neporažena i protiv Partizana u Humskoj (0:0).

Sada je još dilema da li će drugi direktan putnik u Prvu ligu Srbije biti Metalac ili kragujevački Radnički. Jedna od te dve ekipe će se plasirati u baraž, a tome su u ovom trenutku mnogo bliži Kragujevčani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke